Grote letter
Nederlands

Wie de wolf vreest : literaire thriller

Karin Fossum (auteur), Annemarie Smit (vertaler)
Bij een bankoverval wordt een psychiatrische patie͏̈nt, verdacht van moord, als gijzelaar meegenomen, waarna zich een bijzondere relatie ontwikkelt tussen beide voortvluchtige mannen.
Titel
Wie de wolf vreest : literaire thriller
Auteur
Karin Fossum
Vertaler
Annemarie Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Den som frykter Ulven
Uitgever
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, © 2018
441 p.
ISBN
9789036433228 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Er is een oude vrouw vermoord. De verdachte, een ontvluchte psychiatrische patiënt, wordt als gijzelaar meegenomen bij een bankoverval. Dit gegeven lijkt gezocht, maar de auteur maakt er een goedlopende, boeiende psychologische detective van. Gevoelens en gedachten van de patiënt, de ontwikkeling van de relatie gijzelaar en ontvoerder, de rol van een twaalfjarige eenzame jongen uit een kindertehuis, de politiemensen die echt betrokken lijken, het doet denken aan de boeken van Sjöwall en Wahlöö maar toch met een heel eigen geluid. Spannend van begin tot eind. Deel in een reeks rond inspecteur Konrad Sejer.

Over Karin Fossum

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Karin Fossum, geboren als Karin Mathisen (Sandefjord, 6 november 1954) is een Noorse schrijfster van misdaadthrillers.

Reeds als tiener begon ze met het schrijven van poëzie. Op haar twintigste verscheen er een dichtbundel van haar die goed ontvangen werd. Haar tweede bundel kreeg echter vrij veel negatieve kritiek en dit was de reden waarom ze een hele poos stopte met schrijven. Karin Fossum heeft daarna als alleenstaande moeder vele jaren in verschillende instellingen, ziekenhuizen en homes gewerkt. Een bron van levenservaring en mensenkennis die veel van haar psychologisch inzicht verklaart.

Eva's oog, het eerste deel in de misdaadreeks rond Konrad Sejer, verscheen in 1995. Voor het tweede deel, "Kijk niet achterom" uit 1996, kreeg de schrijfster de prestigieuze Riverton-prijs en de Glazen Sleutel voor de beste Scandinavische misdaadroman. Karin Fossum heeft haar eerste boek opgedragen aan haar overleden vader die de publicatie gelukkig nog n…Lees verder op Wikipedia

Suggesties