Boek Nederlands

Versplinterd

Karin Slaughter (auteur), Ineke Lenting (vertaler)

Versplinterd

Karin Slaughter (auteur), Ineke Lenting (vertaler)
Genre:
Rechercheurs Will Trent en Faith Mitchell maken jacht op de ontvoerder van een 17-jarig meisje dat na een bizarre moordpartij in haar eigen huis is gekidnapt.
Titel
Versplinterd
Auteur
Karin Slaughter
Vertaler
Ineke Lenting
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fractured
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2017
414 p.
ISBN
9789402721706 (paperback) 9789402700664 (paperback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands, Nederlands

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Uit haar voorgaande boeken weten we al dat Karin Slaughter er niet van houdt haar lezers aan het lijntje te houden. Ook Versplinterd is amper tien bladzijden ver of er zijn al twee doden gevallen, en wel in Ansley Park, een van de duurste residentiële wijken van Atlanta.

Wanneer Abigail Campano thuiskomt, merkt ze dat er is ingebroken. Ze vliegt de trap op en treft daar niet alleen het lijk van dochter Emma aan, maar ook de moordenaar die over het lichaam staat gebogen. Hij stapt op Abigail toe, met een mes in zijn hand, en na een worsteling doodt Abigail de indringer met haar blote handen. Het Georgia Bureau of Investigation stuurt Will Trent ter plaatse, als waarnemer, want de zaak behoort officieel toe aan de politie van Atlanta. Trent vindt in de bloedsporen onderaan de trap echter forensisch bewijs dat de politie over het hoofd heeft gezien en binnen enkele minuten heeft hij de zaak overgenomen. Al snel ontdekt hij ook dat het lijk op de eerste verdieping niet Emma…Lees verder
Als Abigail Campano thuiskomt, treft ze daar een moordenaar aan die zojuist haar dochter vermoord heeft. In het daaropvolgende gevecht doodt zij de moordenaar. Althans zo interpreteert zij de afschuwelijke scène zoals die zich afspeelde. Het meisje was echter niet haar dochter, maar haar vriendin en de moordenaar probeerde haar juist te helpen en was al dodelijk gewond. Haar dochter is ontvoerd. Agenten Will Trent van de politie van de staat Georgia en Faith Mitchell van de politie van Atlanta proberen de daders en het meisje op te sporen in een race tegen de klok. Ze stuiten op niet verwerkte jeugdtrauma’s, gevaarlijke pedofielen en een muur van zwijgzaamheid. De schrijfster schuwt het gruwelijke niet, creëert boeiende personages en legt voldoende dynamiet onder de verhoudingen tussen de hoofdpersonen zodat er altijd spanning aanwezig is. Een verhaal dat geen moment verveelt en maatschappelijke problemen een prominente plaats geeft.