Boek
Engels
Twee Franse zusjes helpen in 1942 een verzetsman die door de Duitsers wordt gezocht omdat hij in het bezit zou zijn van een oud handschrift met magische krachten.
Titel
Citadel
Auteur
Kate Mosse
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Orion, 2012
692 p. : krt.
ISBN
9780752876474 (hardback)

Besprekingen

De belangrijkste verhaallijn in deze zeer omvangrijke roman wordt gevormd door gebeurtenissen in de Franse Languedoc tijdens de Duitse bezetting tussen 1942 en 1944. Daar voert op dat moment een actieve tak van het Franse verzet een heftige strijd tegen de Duitse bezetters en de Franse collaborateurs van het Vichy-régime. De belangrijkste rollen zijn daarbij weggelegd door de twee gezusters Vidal en hun vriendinnen, als getuigen van het feit dat de 'résistance' een groter aandeel vrouwen telde dan steeds wordt aangenomen. Daartussendoor speelt de verhaallijn van een mysterieus christelijk-ketters geschrift met het vermogen om een heel Leger van Geesten op te roepen om Frankrijk te bevrijden. De hoofdmoot van het boek echter wordt zoals gezegd gevormd door het zeer gedetailleerde historische portret van het sociale leven onder de bezetting, de nazi-repressie en de jodenvervolging. Dit is het derde deel van een trilogie waarvan 'Labyrinth' en 'Sepulchre'* de eerste twee delen waren, maa…Lees verder

Over Kate Mosse

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Patryk Korzeniecki (Patrol110)

Kate Mosse (20 oktober 1961, West Sussex) is een Brits schrijver. Ze is het best bekend van haar boek Het Verloren Labyrint (2005), dat in meer dan 37 talen werd uitgebracht.

Biografie

Kate Mosse volgde de Chichester High School and New College in Oxford waar ze ook haar latere man Greg Mosse ontmoette. Ze is journalist, presenteert voor de BBC tv- en radioprogramma's, en is mede-oprichter en directeur van de Orange Prize, een gerenommeerde Engelse literatuurprijs. Ze is actief lid van de Royal Society of Arts en werd gelauwerd voor haar inzet voor de kunsten. Ze woont met haar gezin afwisselend in West Sussex en in Carcassonne.

Bibliografie

Haar eerste roman, De Eskimokus (Eskimo Kissing), werd in 1996 gepubliceerd. In 1998 volgde de thriller, Crucifix Lane. Kortere verhalen verschenen in verschillende magazines.

Na jaren onderzoek verscheen in 2005 de be…Lees verder op Wikipedia