Boek
Nederlands

Heksje Mimi en het zieke vogeltje

Kathleen Amant (auteur)
+1
Heksje Mimi en het zieke vogeltje
×
Heksje Mimi en het zieke vogeltje Heksje Mimi en het zieke vogeltje

Heksje Mimi en het zieke vogeltje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Heksje Mimi en Roosje vinden in het bos een zielig vogeltje. Hij wil niet vliegen of zingen. Is het vogeltje soms ziek? Of heeft hij alleen honger en moet hij eerst nog groeien? Prentenboek met paginagrote vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Heksje Mimi en het zieke vogeltje
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789044829044 (hardback)

Besprekingen

Heksje Mimi en Roosje vinden een zielig piepend vogeltje in het bos. Zelfs Mimi’s toverspreuk helpt niet om het vogeltje weer te laten vliegen. Thuis, in een oude poppenwagen genesteld, eet het vogeltje meer wormen dan een paard op kan. Maar meer dan mooi zingen doet het vogeltje niet. Het leren vliegen kost tijd en moeite. In de serie over heksje Mimi draait het in dit verhaal alleen om Mimi, Roosje en het vogeltje. Het mooi verzorgde, grote vierkante prentenboek heeft op het stevige, gladde papier fel gekleurde, over twee pagina’s doorlopende, platte illustraties. De figuurtjes hebben ronde vormen, clichématige gezichtjes en alles is met zwarte contouren omlijnd. De tekst staat in de illustraties en is soms op een donkere ondergrond niet goed leesbaar. Op de schutbladen worden alle (niet in dit verhaal voorkomende) heksenvriendinnetjes voorgesteld. Goed bruikbaar bij gesprekjes over 'zorgen voor' in de kinderopvang en kleuterklassen van de basisschool. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië …Lees verder op Wikipedia