Boek
Nederlands

Milan wordt grote broer

Kathleen Amant (auteur)
+1
Milan wordt grote broer
×
Milan wordt grote broer Milan wordt grote broer

Milan wordt grote broer

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Milans mama heeft een dikke buik. Milan stopt Beer onder zijn trui. Nu heeft hij ook een dikke buik! Dan gaat mama naar het ziekenhuis. Ze komt terug met Milans zusje: Manou. Nu is Milan grote broer! Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Gezinsuitbreiding
Titel
Milan wordt grote broer / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis Uitgeverij, © 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789044831498 (hardback)

Besprekingen

Peuter Milan speelt met zijn knuffel de situatie na van zijn zwangere moeder. Beer wordt 'geboren' vanonder zijn trui, krijgt babykleren aan en mag in de wieg. Het jongetje voelt zich héél groot wanneer zijn zusje er eenmaal is. Bijna vierkant prentenboek met stevige bladzijden en twee afgeronde hoeken over een inleefbaar thema: de komst van een babyzusje of -broer. De vrolijk gekleurde kleurplaatachtige prenten beslaan dubbele pagina's; er is gewerkt met dikke zwarte contourlijnen en frisse effen vlakken waaraan details zijn toegevoegd zoals strepen en stippen op textiel. De 'lezer' heeft oogcontact met de vriendelijk ogende mensfiguren met hun relatief grote hoofden en met Beer; de lichaamstaal is duidelijk. De betrokkenheid wordt nog vergroot door het lage perspectiefgebruik en de afsnijdingen; een grondlijn zorgt voor optimale herkenbaarheid. De enkele tekstregels zijn weergegeven in een mager lettertje en laten zich goed voorlezen. Er is gebruikgemaakt van de tegenwoordige tijdsv…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië u…Lees verder op Wikipedia

Suggesties