Makkelijk lezen
Engels

The wind in the willows

Kenneth Grahame (auteur), Anne Collins (bewerker)
Met vrienden als de goedhartige Mol, de dichterlijke Rat, de verstandige Das en Pad de branieschopper is het leven bij de rivieroever en in het Wilde Woud heel fijn. Vanaf ca. 13 jaar.
Extra onderwerp
Engelstalige tienerromans
Titel
The wind in the willows / Kenneth Grahame ; retold by Anne Collins
Auteur
Kenneth Grahame
Bewerker
Anne Collins 1952-
Taal
Engels
Uitgever
Harlow: Pearson Education, 2008
V, 45 p. : ill. + 2 cd's
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9781405855419 (softcover)

Besprekingen

Deeltje uit een reeks uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende Engelse en Amerikaanse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm en in royale letter worden gepresenteerd, voorzien van illustraties, aanwijzingen en opgaven en met een aantrekkelijk omslag. Hier een verhaal over de goedhartige Mol, de dichterlijke Rat, de verstandige Das en Pad de branieschopper, die allen spannende avonturen beleven. Met grappige zwart-witillustraties. Niveau: onderbouw (1000 woorden). Vanaf ca. 13 jaar.

Over Kenneth Grahame

Kenneth Grahame (Edinburgh (Schotland), 8 maart 1859 – Pangbourne (Berkshire), 6 juli 1932) was een Schots schrijver.

Grahame werd geboren in Edinburgh, Schotland. Hij werd beroemd met het klassieke kinderboek De wind in de wilgen (The Wind in the Willows, 1908, met illustraties van Ernest Shepard.)

Grahame werd al vroeg wees en woonde bij zijn grootmoeder in Engeland. Hij bezocht St. Edward's School in Oxford maar kon zich geen universiteitsstudie veroorloven. Hij werkte bij de Bank of England, een kantoorbaan die hij verafschuwde, tot hij in 1907 vanwege gezondheidsproblemen met pensioen ging en het plattelandsleven kon gaan leiden dat hij altijd al had gewenst.

Bibliografie

  • Pagan Papers (1893)
  • The Golden Age (1895)
  • Dream Days (1898)
  • The Wind in the Willows (1908) (De Engelstalige tekst in het Gutenberg Project)