Boek
Nederlands

Het tweede boek der dromen

Kerstin Gier (auteur), Merel Leene (vertaler)
+1
Het tweede boek der dromen
×
Het tweede boek der dromen Het tweede boek der dromen
In de reeks:
Silber; 2
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Liv (ik-figuur) heeft veel aan haar hoofd. Want wie zoekt haar zusje Mia op in haar dromen en laat haar gevaarlijke slaapwandelingen maken? En wie gaat er schuil achter de naam Secrecy, de roddelblogger van school die alles van Liv weet? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Het tweede boek der dromen
Auteur
Kerstin Gier
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dream on
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Blossom Books, 2014
332 p.
Aantekening
Nederlandse vertaling [uit het Duits]
ISBN
9789020679182 (hardback)

Besprekingen

Liv Silber, ook hoofdpersoon in dit tweede* boek der dromen, kan het nog steeds niet laten om in de droomwereld rond te lopen en daar haar vriendje Henry te ontmoeten. In de werkelijke wereld weet ze eigenlijk weinig van hem en daar moet maar eens verandering in komen. Tegelijk gebeurt er in de droomwereld weer van alles wat niet pluis is. Want wie zoekt Livs zusje Mia op in haar dromen en laat haar gevaarlijke slaapwandelingen maken? En wie gaat er schuil achter de naam Secrecy, de roddelblogger van school die alles van Liv weet? Die laatste vraag lost de schrijfster niet op, want het slotdeel van deze trilogie moet nog verschijnen. Maar verder heeft het verhaal een vrij afgerond einde, al blijft het spannend tot aan de laatste bladzijde. Dit fantasyverhaal met kleine griezelelementen houdt een groot feelgoodgehalte door de humor van ik-verteller Liv. Haar nuchterheid biedt een tegenwicht tegen de bovennatuurlijke droomwereld die de auteur geschapen heeft. Achterin staat een droomhan…Lees verder

Over Kerstin Gier

Kerstin Gier (Bergisch Gladbach, 1966) is een Duits schrijfster, die voornamelijk vrouwenliteratuur schrijft, zowel onder haar echte naam als onder haar pseudoniemen Jule Brand en Sophie Bérard.

Gier werd in 1966 geboren in Bergisch Gladbach, een plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Ze studeerde Duitse taalkunde, Engelse taalkunde en musicologie, waarna ze begon met de studies bedrijfspedagogiek en communicatiepsychologie. Na verschillende banen te hebben gehad begon ze in 1995 met het schrijven van romans. Haar eerste boek "Mannen en andere rampen" (oorspronkelijke titel: "Männer und andere Katastrophen") werd verfilmd in 1996, met als hoofdrolspeler Heike Makatsch.

Een van haar boeken is de edelsteen-trilogie.

Ze is getrouwd en heeft een zoon, waarmee ze woont in Bergisches Land.

Boeken

Edelstenentrilogie

  1. Robijnrood
  2. Saffie…Lees verder op Wikipedia