Boek
Nederlands

Op jacht naar de verloren schat

Knister (auteur), Birgit Rieger (illustrator), Merel Leene (vertaler)
+1
Op jacht naar de verloren schat
×
Op jacht naar de verloren schat Op jacht naar de verloren schat
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Heksje Lilly heeft per ongeluk hardop gelezen uit het toverboek dat ze onder haar bed ligt. Daardoor is ze nu zomaar in de jungle terecht gekomen. Om weg te komen bij de oerwoudbewoners, moet ze een kostbare schat vinden.
Titel
Op jacht naar de verloren schat
Auteur
Knister
Illustrator
Birgit Rieger
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Hexe Lilli auf der Jagd nach dem verlorenen Schatz
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2011
148 p. : ill.
ISBN
9789020683615 (hardback)

Besprekingen

De van oorsprong Duitse 'Hexe Lilli' beleefde al verscheidene avonturen, en dit is inmiddels het negende deel. Het verhaal is ook gemakkelijk op zichzelf te lezen. Lilly is een gewoon meisje van een jaar of acht en ze heeft een kleinere broer, Leon. Wat haar bijzonder maakt, is het geheime toverboek dat in haar bezit is. Daarmee kan ze in een oogwenk naar verschillende tijden en over de hele wereld reizen. Omdat ze graag een schat wil vinden, leest ze hardop de aanwijzingen uit het boek. Voor ze het beseft, is ze onderweg. Bij de landing merkt ze dat ze in een jungle is terechtgekomen, maar ze weet niet in welke tijd. Lilly vindt er een opmerkelijke kroon en een papegaai die ze de naam Zwoei geeft, maar dan wordt ze gevangen genomen. De mensen van de kleine gemeenschap waarin Lilly terechtkomt, houden haar voor medicijnvrouw en vestigen al hun hoop op haar. De kroon behoorde namelijk toe aan hun medicijnman die verdwenen is. Lilly besluit hen niet teleur te stellen en gaat mee op zoek…Lees verder
Nieuw, afzonderlijk te lezen deeltje over het bekende heksje Lilly. Dit keer tovert ze zichzelf bij vergissing het oerwoud in. De oerwoudbewoners zien haar aan voor een medicijnvrouw en verwachten dat ze helpt bij het zoeken naar een schat. Onderweg ontmoet ze een gevaarlijke stroper die het op krokodillenhuiden voorzien heeft. Achter in het boek staan twee oerwoudtrucs die kinderen zelf kunnen uitvoeren. Het taalgebruik is vlot met korte zinnen en veel dialoog, terwijl de zwarte pentekeningen de dynamiek benadrukken met sterren, wolkjes en bewegingsstreepjes. Lilly zelf wordt met expressieve gezichtsuitdrukkingen neergezet. Het wensvervullende verhaal blinkt niet uit in originaliteit, maar is met spanning, vaart en humor geschreven, waardoor meisjes die Lilly volgen, ook graag dit boek zullen lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Suggesties