Boek
Nederlands

Vlinders en rupsen

Léon Rogez (auteur), Anne Eydoux (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In korte teksten en met veel kleurentekeningen wordt per leefgebied een overzicht gegeven van de vlinders die er voorkomen. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Rupsen, Vlinders
Titel
Vlinders en rupsen / Léon Rogez ; ill. Anne Eydoux
Auteur
Léon Rogez
Illustrator
Anne Eydoux
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Papillons et chenilles
Uitgever
Leidschendam: Biblion, 2003
31 p. : ill.
Aantekening
Ondertitel op omslag : Van Sint-Jacobsvlinder tot windepijlstaart, van de rups van de koningspage tot die van de dagpauwoog : de vlinders en hun rupsen
ISBN
90-5483-370-X

Besprekingen

Deze uitgave is een zogenaamd zakboekje (12 x 19 cm) voor de jeugd waarin alle veel voorkomende dagvlinders van Nederland staan beschreven. Ze zijn onderverdeeld in hun leefgebieden zoals in de tuin, op akkers, in weilanden en in heggen. Hierdoor zijn ze redelijk snel op te zoeken. Van elke vlinder is een compacte beschrijving opgenomen, waarin vermeld worden: de Nederlandse naam, het leefgebied, de kenmerken, de periode in het jaar van het rups- en vlinderstadium. Verder staan er erg duidelijke kleurentekeningen van de rups en de vlinder bij. Hier en daar zijn in aparte kaders bijzonderheden van een vlinder of van vlinders in het algemeen opgenomen. Een handzaam, duidelijk boekje vooral geschikt voor kinderen vanaf ca. 12 jaar (eventueel ook voor volwassenen). Met register.