Boek
Nederlands

Papegaai ontvoerd

Lieneke Dijkzeul (auteur), Paul De Becker (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kroepoek de papegaai is gestolen uit de winkel van oma en Sanne. Samen met de kat en een zwarte kraai gaan ze op zoek. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI 7
Titel
Papegaai ontvoerd / Dijkzeul, Lieneke ; tek. van De Becker, Paul
Auteur
Lieneke Dijkzeul
Illustrator
Paul De Becker
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1994
72 p. : ill.
ISBN
90-276-3172-7

Besprekingen

Deel uit een serie voor kinderen van groep 3 en 4 die snel vorderen met lezen over de ontvoering van de papegaai Kroepoek uit de winkel van Oma en Sanne. Flits, de kat en Krimmeneel, de kraai, gaan samen met Sanne op onderzoek. Handig is natuurlijk dat Oma en Sanne dieren kunnen verstaan en met ze kunnen praten. Een geestig en spannend verhaal voor kinderen vanaf ca. 8 jaar die al goed kunnen lezen. De zinnen zijn echte, lange zinnen met leestekens en meerlettergrepige, niet al te moeilijke woorden. Geïllustreerd met vlotte zwartwitte pentekeningen. Op de, van hel-geel naar zacht-geel overlopende voorkant een in kader gezette, ingekleurde pentekening van het interieur van de vogelwinkel, met een verschrikte Sanne als middelpunt.

Over Lieneke Dijkzeul

Lieneke Dijkzeul (Sneek, 7 maart 1950) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en volwassenenliteratuur.

Biografie

Na haar jeugd verhuisde ze naar Amsterdam, nabij Schiphol en tegenwoordig woont ze in Culemborg. Ze was actief als beroepskeuzetester voordat ze begon met schrijven na de geboorte van haar dochter 1979. Ze schreef korte verhalen voor de Donald Duck, de Taptoe en de Okki.

In 1990 schreef ze haar eerste jeugdboek, Houd je taai. Daarna schreef ze nog meer boeken, voornamelijk jeugdromans. Het onderwerp in haar boeken is vooral eenzaamheid, naar eigen zeggen "omdat ieder mens hier eens in zijn leven mee in aanraking komt".

Sinds 2006 schrijft ze ook boeken voor volwassenen. In dat jaar verscheen haar debuutthriller De stille zonde, die zowel door het publiek als in recensies goed werd ontvangen. De in 2007 uitgegeven literaire thriller Koude lente werd genomineerd voor de Gouden …Lees verder op Wikipedia

Suggesties