Boek
Nederlands

Roos

Lieneke Dijkzeul (auteur), Dinie Akkerman (illustrator)
+1
Roos
×
Roos Roos
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Roos knipt een punt uit de maan. Beeldverhaal met afbeeldingen in kleur. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
Roos
Auteur
Lieneke Dijkzeul
Illustrator
Dinie Akkerman
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1991
12 p. : ill.
ISBN
90-276-2132-2

Besprekingen

Het boek bevat een beeldverhaal, waarin de woorden 'ik', 'maan' en 'roos' worden aangeboden in de fase van het aanvankelijk leesonderwijs. De kleurrijke illustraties ondersteunen deze woorden, die corresponderen met de woorden in de leesmethode 'Veilig leren lezen'. Het hardkartonnen boek is ook als prentenboek stevig uitgevoerd en geschikt voor kleuters, want er is veel herkenbaars in te zien, wat uitnodigt tot spontaan taalgebruik.

Over Lieneke Dijkzeul

Lieneke Dijkzeul (Sneek, 7 maart 1950) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en volwassenenliteratuur.

Biografie

Na haar jeugd verhuisde ze naar Amsterdam, nabij Schiphol en tegenwoordig woont ze in Culemborg. Ze was actief als beroepskeuzetester voordat ze begon met schrijven na de geboorte van haar dochter 1979. Ze schreef korte verhalen voor de Donald Duck, de Taptoe en de Okki.

In 1990 schreef ze haar eerste jeugdboek, Houd je taai. Daarna schreef ze nog meer boeken, voornamelijk jeugdromans. Het onderwerp in haar boeken is vooral eenzaamheid, naar eigen zeggen "omdat ieder mens hier eens in zijn leven mee in aanraking komt".

Sinds 2006 schrijft ze ook boeken voor volwassenen. In dat jaar verscheen haar debuutthriller De stille zonde, die zowel door het publiek als in recensies goed werd ontvangen. De in 2007 uitgegeven literaire thriller Koude lente werd genomineerd voor de Gouden …Lees verder op Wikipedia