Boek
Nederlands

Wat is dat voor beest ?

Lieneke Dijkzeul (auteur), Paul De Becker (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De kip broedt op een vreemd ei: groen met witte stippen. Van wie is dat ei? Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Draken
Leesniveau
AVI 2
Titel
Wat is dat voor beest ? / Dijkzeul, Lieneke ; tek. van De Becker, Paul
Auteur
Lieneke Dijkzeul
Illustrator
Paul De Becker
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1993
23 p. : ill.
ISBN
90-276-2896-3

Besprekingen

Aardig aantrekkelijk fantasieverhaaltje over een kip die een vreemd ei uitbroedt. Iedereen geeft het wezen dat uit het ei komt een andere naam. Verhaaltje voor beginnende lezers, geschreven in eenlettergrepige woorden, korte zinnen in fladderzetsel, met gebruik van hoofdletters en leestekens. Op elke bladzijde staat een zwartwitte of gekleurde inkt/waterverfafbeelding, die goed bij de tekst past. Fleurig aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Lieneke Dijkzeul

Lieneke Dijkzeul (Sneek, 7 maart 1950) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en volwassenenliteratuur.

Biografie

Na haar jeugd verhuisde ze naar Amsterdam, nabij Schiphol en tegenwoordig woont ze in Culemborg. Ze was actief als beroepskeuzetester voordat ze begon met schrijven na de geboorte van haar dochter 1979. Ze schreef korte verhalen voor de Donald Duck, de Taptoe en de Okki.

In 1990 schreef ze haar eerste jeugdboek, Houd je taai. Daarna schreef ze nog meer boeken, voornamelijk jeugdromans. Het onderwerp in haar boeken is vooral eenzaamheid, naar eigen zeggen "omdat ieder mens hier eens in zijn leven mee in aanraking komt".

Sinds 2006 schrijft ze ook boeken voor volwassenen. In dat jaar verscheen haar debuutthriller De stille zonde, die zowel door het publiek als in recensies goed werd ontvangen. De in 2007 uitgegeven literaire thriller Koude lente werd genomineerd voor de Gouden …Lees verder op Wikipedia