Boek
Nederlands

De voetballer

Liesbet Slegers (auteur)
+1
De voetballer
×
De voetballer De voetballer
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Wat moet je allemaal doen om een goede voetballer te worden en wat gebeurt er tijdens een voetbalwedstrijd? Met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
De voetballer
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2012
[26] p. : ill.
ISBN
9789044818246 (hardback)

Besprekingen

Informatief prentenboek in vrij groot formaat over voetballen. Eerst wordt iets verteld over voetbalkleding. Vervolgens komen de training, de opstelling en de wedstrijd inclusief penalty aan de orde. Benadrukt wordt dat voetbal een teamsport is. In het begin wordt aangegeven dat meisjes voetballen ook leuk vinden, maar verder komen ze in het boek niet echt voor. De beschrijvende tekst – op het niveau van jonge kinderen – is op de linkerpagina afgedrukt. Daarboven staat een kleinere vierkante illustratie (soms met een benaming) in dezelfde techniek (dikomlijnde figuren, ingekleurd met gouache) als de paginagrote illustratie op de rechterbladzijde. De gestileerde tekeningen, met bolle gezichten, waarbij de expressie wordt weergegeven met enkele streepjes en puntjes, vormen in combinatie met het vrolijke kleurenpalet een aantrekkelijk visueel geheel. In dezelfde opzet verschenen al meer titels*. Stevige en inhoudelijk sympathieke uitgave voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia

Suggesties