Boek
Nederlands

De zomer van de familie Muis

Liesbet Slegers (auteur)
+1
De zomer van de familie Muis
×
De zomer van de familie Muis De zomer van de familie Muis

De zomer van de familie Muis

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Tijdens de zomervakantie onderneemt de familie Muis allerlei activiteiten. Ze blijven luieren in hun huis, spelen bij de vijver, gaan een dagje naar het strand, wandelen in de bergen en picknicken in het bos. Boek met flappen.
Onderwerp
Zomer, Vakantie
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
De zomer van de familie Muis
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
[10] p. : ill.
ISBN
9789044816167 (hardback)

Besprekingen

Het is vakantie in het bos waar de familie Muis woont. Samen met mevrouw Bever en tuinman Egel beleven de dieren allerlei zomerse avonturen. In het huis onder het bladerdak, aan de vijver en aan het strand kan je meegenieten van wat de familie Muis tijdens een vakantiedag doet. De doordeweekse dingen zoals eten, wassen en slapen komen aan bod, al worden de typische zomeractiviteiten zoals zwemmen, luieren en bootje varen niet vergeten.
De zomer van de familie Muis is een kartonnen boekje waarmee je uren kunt doorbrengen. Elke dubbele pagina is thematisch opgevat: het muizenhuis, de vijver, het strand, in de bergen, aan tafel. Bij elk thema horen enkele vragen die kleuters aanzetten tot actief zoeken, benoemen en tellen. Om het nog leuker te maken verstopte Liesbet Slegers op elke pagina ook enkele verrassingen achter kleine flapjes. Zo ontdek je in een okkernoot een slapende muis, een stiekeme spin in een tent en bijzonder snel groeiende zonnebloemen. Per thema zijn er dri…Lees verder
Tijdens de zomervakantie blijft de familie Muis soms gezellig thuis en soms gaan papa Muis, mama Muis, broer, zus en baby samen naar de vijver, het strand of de bergen. Een stevig kartonnen zoekboek met twee afgeronde hoeken en redelijk stevige flapjes. De grappige, vrij eenvoudige illustraties zijn fel van kleur en zijn telkens over twee pagina’s gespreid. Bij elke illustratie staan een kort tekstje en een aantal zoekopdrachten. De zoekopdrachten variëren van het zoeken naar personages tot tellen en eenvoudige vragen. Het antwoord is steeds op de pagina of achter de flapjes te vinden. De Vlaamse auteur/illustrator is vooral bekend door haar peuterboeken over Karel en Kaatje en haar toegankelijke prentenboeken voor kleuters over beroepen. Leuk zoekboek voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

De zomer van de familie Muis

In dit kartonboek komen allerlei zomerse thema's en situaties aan bod: in en om het huis, de vijver, het strand, de bergen, een picknick. Op elke zoekplaat valt een heleboel te ontdekken. Er staan telkens vijf vraagjes bij die je samen met je peuter of kleuter kan oplossen. De opdrachtjes zijn nogal saai en weinig verrassend. Per dubbele pagina zijn er ook drie flapjes met vaak een kinderlijk grapje eronder verstopt.
Een doelgericht zoekboek voor jonge kinderen waarbij fijne motoriek en taal zeker centraal staan. Heel weinig tekst en kleurrijke illustraties zoals we ze van Liesbet Slegers gewoon zijn.

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia