Boek
Nederlands

Drie rode rondjes : het grote telboek van Kaatje

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Drie rode rondjes : het grote telboek van Kaatje
×
Drie rode rondjes : het grote telboek van Kaatje Drie rode rondjes : het grote telboek van Kaatje

Drie rode rondjes : het grote telboek van Kaatje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kaatje leert alles over kleuren, tellen en vormen. Ze kan toveren met kleuren, ze telt alle dieren en maakt een ketting met allemaal verschillende vormen. Prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en veel vragen en opdrachten. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Drie rode rondjes : het grote telboek van Kaatje
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
[52] p. : ill.
ISBN
9789044829877 (hardback)

Besprekingen

Interactief boek voor jonge kinderen uit de serie over Kaatje waarin kleuren, tellen en vormen centraal staan. Kaatje schildert allerlei kleuren en mengt ze tot nieuwe kleuren. Aan de peuter worden vragen gesteld, vaak in puzzelvorm waarbij ze verschillen moeten zoeken, mandjes fruit moeten vullen met de juiste kleur of dieren moeten zoeken. Kaatje telt tot tien en het kind moet allerlei opdrachten doen waarbij tot tien tellen centraal staat, zoals bijvoorbeeld de poten van dieren tellen of het aantal koekjes. Kaatje ontdekt ook allerlei vormen en leert de peuter welke vorm bepaalde voorwerpen hebben en vraagt ze met hun eigen blokken dingen na te bouwen. Aan het eind worden de drie onderwerpen gecombineerd om te zien om de peuter het begrepen heeft. Mooie overzichtelijke uitgave in felle kleuren om lang mee bezig te zijn. De vragen en opdrachten zorgen voor extra interactiviteit en dat is de grote meerwaarde van dit boek. In dezelfde opzet verschenen over Kaatjes vriendje Karel ‘grot…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia