Boek
Nederlands

Kleertjes

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Kleertjes
×
Kleertjes Kleertjes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Vierkant, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, zwartomlijnde tekeningen in kleur over een kind dat zich aankleedt. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Kleding
Titel
Kleertjes
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008
[14] p. : ill.
ISBN
9789044809428

Besprekingen

Een peutertje (ik-figuur) is zich aan het aankleden. Hij begint met zijn onderbroek, daarna zijn hemd tot hij als laatste zijn schoenen aantrekt en helemaal is aangekleed. Klein, vierkant, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken over kleding. In eenvoudige, zwartomlijnde tekeningen in vrolijke kleuren laat de auteur/illustrator zien welke kledingstukken waar thuishoren en welk verband er is tussen een voorwerp en een handeling. Op de linkerpagina staat een kledingstuk apart tegen een witte achtergrond met daaronder de drie- of vierregelige tekst in dunne schreefloze letters. Op de rechterpagina is vervolgens de peuter te zien met het desbetreffende kledingstuk aan. Ook de illustraties op de rechterpagina staan zonder decor tegen een witte achtergrond. Tekst en illustraties beginnen/eindigen aan de binnenkant van het omslag. Van deze auteur, die goed heeft begrepen wat peuters leuk vinden, zijn onder andere ook verschenen 'Jarig'* en de boeken over Karel en over Kaatje. V…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia

Suggesties