Boek
Nederlands

Aapje doet mee

Lieve Baeten (illustrator), Riet Wille (auteur)
+1
Aapje doet mee
×
Aapje doet mee Aapje doet mee
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als Tom met zijn knuffel Aapje gaat fietsen, valt hij en bezeert zijn knie. Mama maakt er de mooiste knie van de hele straat van. Hardkartonnen prentenboek met aantrekkelijke illustraties in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Aapje doet mee
Illustrator
Lieve Baeten
Auteur
Riet Wille
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 1997
[10] p. : ill.
ISBN
90-6822-480-8

Besprekingen

Vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken over Tom die met zijn knuffel Aapje gaat fietsen. Hij valt en verwondt zich aan zijn knie. Mama troost hem en maakt zijn knie mooi met jodium. Een herkenbaar verhaaltje voor peuters. De tekst is ondergeschikt aan de illustraties. De illustraties in gecombineerde techniek hebben oog voor detail en nodigen uit tot steeds maar weer bekijken. De tekeningen in warme kleuren vertellen eigenlijk het verhaal al helemaal. Onder de wat kleinere tekening op elke linkerpagina staan drie regels tekst in een dunne, schreefloze letter. Een stevig prentenboek met een aantrekkelijke omslagtekening van Tom op zijn fiets met Aapje. Om voor te lezen en te bekijken vanaf ca. 2 jaar.

Over Lieve Baeten

Lieve Baeten (Zonhoven, 24 oktober 1954 - Bekkevoort, 15 oktober 2001) was een Vlaams auteur en illustratrice, bekend geworden van de prentenboekenreeks Lotje. Lieve Baeten studeerde grafische vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Ze huwde in 1976 met Koen Fossey.

Lotje (Patou in het Frans, Die kleine Hexe in het Duits) is een klein heksje dat op haar bezem in allerlei schattige situaties komt. Lotje werd vertaald in 14 talen.

Lieve Baeten kreeg voor haar boeken een aantal belangrijke prijzen.

  • Boekenpauw (1993) voor "Nieuwsgierige Lotje"
  • Kinderboekwinkelprijs (1995) voor "Lotje is Jarig"

Baeten kwam in 2001 om het leven door een auto-ongeval. Haar zoon Wietse heeft haar laatste half afgewerkte boek verder vervolledigd door computerbewerkingen en uitgebracht (Slimme Lotje).

Bibliografie

Lieve Baeten als auteur en illustrator:

Lees verder op Wikipedia