Boek
Nederlands

Bibberbang

Lieve Baeten (illustrator), Riet Wille (auteur)
+1
Bibberbang
×
Bibberbang Bibberbang
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Nina ziet in het donker een eng beest in haar kamer, maar gelukkig is papa er om alles weer veilig te maken. Hardkartonnen prentenboek met aantrekkelijke illustraties in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Bang zijn, Slapen gaan
Titel
Bibberbang / [ill.] Lieve Baeten ; [tekst] Riet Wille
Illustrator
Lieve Baeten
Auteur
Riet Wille
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2000
[12] p. : ill.
ISBN
9789068224832 (hardback) 90-6822-483-2

Besprekingen

Hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken over Nina, die bang is voor het donker. Als papa, na een laatste knuffel, het licht heeft uitgedaan, ziet zij een eng beest in haar kamer verschijnen. Gelukkig komt haar vader te hulp en kan ze veilig gaan slapen met de deur op een kier. Dit herkenbare onderwerp wordt neergezet in vriendelijke, zachtgekleurde krijttekeningen, die behalve vaart ook veel warmte uitstralen. De tekst staat telkens op de linkerpagina en beperkt zich tot enkele regels in een schreefloze, dunne letter. In tegenstelling tot eerdere boekjes in deze serie zijn er geen omslagflapjes in verwerkt. Dit aantrekkelijke boekje is geschikt voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Over Lieve Baeten

Lieve Baeten (Zonhoven, 24 oktober 1954 - Bekkevoort, 15 oktober 2001) was een Vlaams auteur en illustratrice, bekend geworden van de prentenboekenreeks Lotje. Lieve Baeten studeerde grafische vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Ze huwde in 1976 met Koen Fossey.

Lotje (Patou in het Frans, Die kleine Hexe in het Duits) is een klein heksje dat op haar bezem in allerlei schattige situaties komt. Lotje werd vertaald in 14 talen.

Lieve Baeten kreeg voor haar boeken een aantal belangrijke prijzen.

  • Boekenpauw (1993) voor "Nieuwsgierige Lotje"
  • Kinderboekwinkelprijs (1995) voor "Lotje is Jarig"

Baeten kwam in 2001 om het leven door een auto-ongeval. Haar zoon Wietse heeft haar laatste half afgewerkte boek verder vervolledigd door computerbewerkingen en uitgebracht (Slimme Lotje).

Bibliografie

Lieve Baeten als auteur en illustrator:

Lees verder op Wikipedia