Boek
Nederlands

Snoep op stokjes

Lieve Baeten (illustrator), Riet Wille (auteur)
+1
Snoep op stokjes
×
Snoep op stokjes Snoep op stokjes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Nina mag naar Tom om te spelen en neemt voor hem een cadeautje mee dat rond is, lekker en op een stokje zit. Hardkartonnen prentenboek met aantrekkelijke illustraties in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Snoep op stokjes
Illustrator
Lieve Baeten
Auteur
Riet Wille
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 1997
[10] p. : ill.
ISBN
90-6822-482-4

Besprekingen

Nina komt bij Tom spelen en neemt snoep voor hem mee: het is rond en lekker en zit op een stokje...". Zij bouwen een wiebeltoren tot Tom op de pot moet. Wat hij daarin bouwt is "bruin en stinkt en zit in een potje...". Het veilige, eenvoudige verhaaltje wordt over vijf pagina's in tien regeltjes verteld. De zachtgetinte, vrolijke en gedetailleerde illustraties stimuleren tot kijken en vullen het verhaal verder aan. Het stevige, middelgrote, vierkante en geheel gekartonneerde prentenboekje met twee afgeronde hoeken is redelijk veilig in peuterhanden en door de eenvoudige en herkenbare inhoud voor verschillende doeleinden geschikt: gewoon voorlezen, het voorbereiden op of bespreekbaar maken van het zindelijk worden, maar ook bruikbaar bij kleuters met een taalachterstand. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Lieve Baeten

Lieve Baeten (Zonhoven, 24 oktober 1954 - Bekkevoort, 15 oktober 2001) was een Vlaams auteur en illustratrice, bekend geworden van de prentenboekenreeks Lotje. Lieve Baeten studeerde grafische vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Ze huwde in 1976 met Koen Fossey.

Lotje (Patou in het Frans, Die kleine Hexe in het Duits) is een klein heksje dat op haar bezem in allerlei schattige situaties komt. Lotje werd vertaald in 14 talen.

Lieve Baeten kreeg voor haar boeken een aantal belangrijke prijzen.

  • Boekenpauw (1993) voor "Nieuwsgierige Lotje"
  • Kinderboekwinkelprijs (1995) voor "Lotje is Jarig"

Baeten kwam in 2001 om het leven door een auto-ongeval. Haar zoon Wietse heeft haar laatste half afgewerkte boek verder vervolledigd door computerbewerkingen en uitgebracht (Slimme Lotje).

Bibliografie

Lieve Baeten als auteur en illustrator:

Lees verder op Wikipedia