Boek
Nederlands

Oma te koop

Linda Schacht (auteur)
+1
Oma te koop
×
Oma te koop Oma te koop
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als Lucas' moeder een weekje op reis is, komen zijn beide oma's op hem passen. Hij vindt dat geweldig totdat zij onenigheid krijgen. Prentenboek met expressieve schilderingen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Grootouders
Titel
Oma te koop / tekst en ill. Linda Schacht
Auteur
Linda Schacht
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2005
[28] p. : ill.
ISBN
9789058382825 (hardback)

Besprekingen

De moeder van Lucas is een week op reis. Hij geniet wanneer beide oma's op komen passen, totdat deze onenigheid krijgen. Lucas hangt een papier op: "Oma te koop". De oma's willen niets weten van de kinderen die daar op reageren maar een aardige opa wordt binnengehaald en verwend. Wanneer de oma's toch weer ruzie krijgen, gaat Lucas met de opa voetballen. Terug thuis kibbelen de oma's nog steeds of ze naar het bos of naar zee zullen gaan. Opa werpt een munt op, het wordt de zee waar oma Gert voor koos. De volgende dag zitten ze tevreden met zijn vieren op het strand op de gebreide deken van oma Woef. De illustraties beslaan vaak twee tegenover elkaar liggende pagina's. De figuren met stevige contouren zijn robuust te noemen, ze zijn met krachtige penseelstreken neergezet voor een bijna egale achtergrond. Voor sommige illustraties lijkt echt behangpapier als achtergrond gebruikt te zijn. De tekst, in een groot lettertype, beslaat grofweg een kwart van dit sfeervolle boek. Dit is het zev…Lees verder

Oma te koop

Ieder kind heeft normaal twee oma’s, dat is bij Lucas niet anders. Hij heeft een oma Gert en een oma Woef. Lucas gaat af en toe bij elk van zijn oma’s logeren. Maar nu zijn mama op reis moet, komen beide oma’s oppassen. Of dat een goed idee is? Daarover gaat dit verhaal. De oma’s sloven zich uit om elkaar te overtreffen in manieren om Lucas te verwennen. Dat gaat een tijdje goed maar dan beginnen de spanningen. De oma’s spreken elkaar tegen. Het gaat van kwaad naar erger. Zegt de een wit, dan zegt de andere zwart. Lucas krijgt er genoeg van, er is één oma te veel. Dus zet hij een plaat voor het venster met: OMA TE KOOP (in goede staat). En als de mannen tot dan toe afwezig bleven in het verhaal, dan komt daar met die plaat verandering in want er komt zowaar een opa aanbellen… Dit is een pretentieloos, maar grappig en heel toegankelijk verhaal. De illustraties zijn hoekig, niet buitengewoon mooi, maar kleurrijk en expressief. Een boekje om oma’s en kleinkinderen te amuseren.