Boek
Nederlands

Eekhoorn in de winter

Lizelot Versteeg (auteur)
+1
Eekhoorn in de winter
×
Eekhoorn in de winter Eekhoorn in de winter

Eekhoorn in de winter

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het is winter en Eekhoorn wil zijn dierenvriendjes welterusten wensen. In de sneeuw zoekt hij de nestjes en holletjes van alle dieren. Zie jij ze ook? En vliegt Roodborstje voor of achter het hek? Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurrijke illustraties en enkele zoekopdrachten. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Winter, Dieren
Titel
Eekhoorn in de winter / [tekst en illustraties] Lizelot Versteeg
Auteur
Lizelot Versteeg
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[18] p. : ill.
ISBN
9789044828986 (hardback)

Besprekingen

Stevig, hardkartonnen prentenboek over dieren in de winter. Eekhoorn loopt door de sneeuw om al zijn dierenvriendjes welterusten te wensen en ziet zo de verschillende holen en nesten. Behalve de kennismaking met de slaapplaatsen van herkenbare dieren zoals een roodborstje, egel en konijn wordt de nadruk gelegd op voorzetsels van plaatsbepaling zoals voor en achter, op en onder. Deze woorden zijn in de tekst vet gedrukt en kunnen met peuters besproken worden. De vrolijke platen, die telkens een dubbele pagina beslaan, zijn getekend met duidelijke zwarte lijnen en egale vlakken in heldere kleuren. Door de zwarte omlijning steken de platen goed af tegen de grijs-witte achtergrond. In een kadertje staan per illustratie twee zoekopdrachten om extra goed te leren kijken. In dezelfde opzet verscheen ook 'Eekhoorn in de herfst'*. Speels aanwijs- en benoemboekje voor peuters vanaf ca. 2,5 jaar.

Eekhoorn in de winter

Het wordt winter in het bos en Eekhoorn maakt zich klaar voor zijn winterslaap. Voor hij in zijn warme hol in de boom kruipt, wil hij nog afscheid nemen van al zijn dierenvrienden. Samen met zijn vriend Roodborstje gaat hij op stap en neemt een kijkje bij de slaapplaats van zijn vrienden. Zo leert Eekhoorn dat zijn vriend de kikker op de bodem van de vijver slaapt in de modder, de koolmees in een vogelhuisje overnacht en de kippen gezellig samen op stok zitten.Dit hardkartonnen boekje leert peuters iets bij over het dierenleven in het bos tijdens de winter door het gebruik van vrolijke kleuren, lachende dierensnuiten en herkenbare dierenfiguren. Bovendien wordt op elke pagina een voorzetsel in de kijker gezet (zoals ‘voor’, ‘onder’, ‘in’, ‘naast’), waaraan het verhaal wordt opgehangen. Zo ziet Eekhoorn een konijnenhol tussen twee struiken en zit Roodborstje op een tak tussen twee mussen. Naar het sneeuwklokje dient de peuter zelf op zoek te gaan en rara waar staa…Lees verder