E-boek
Nederlands

Eerst doodden ze mijn vader

Loung Ung (auteur), Irving Pardoen (vertaler)
'Dit is een verhaal over overleving: mijn overleving en die van een deel van mijn familie. Het verhaal is de neerslag van mijn ervaringen, maar het is ook exemplarisch voor wat miljoenen andere Cambodjanen hebben meegemaakt. Als u destijds in Cambodja had geleefd, was het ook uw verhaal geweest.'- Loung Ung Het aangrijpende, moedige relaas van een kind dat het wrede regime van Pol Pot overleeft. M
Titel
Eerst doodden ze mijn vader
Auteur
Loung Ung
Vertaler
Irving Pardoen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
First they killed my father
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2017
1 digitaal bestand
ISBN
9789026336300
CloudLibrary
3kur6r9

Over Loung Ung

Loung Ung (Phnom Penh, 17 april 1970) is een Cambodjaans-Amerikaanse mensenrechtenactiviste, internationaal spreker en de nationale vertegenwoordiger voor de "Campagne voor een landmijnvrije wereld". Tussen 1997 en 2003 was ze in dezelfde hoedanigheid actief voor de "International Campaign to Ban Landmines", die gerelateerd is aan de Vietnam Veterans of America Foundation.

Ung werd geboren als zesde van de zeven kinderen van Sem Im Ung en Ay Chourng Ung. Haar geboortedatum is onbekend; de Rode Khmer vernietigde vele geboorteregisters van de inwoners van de steden in Cambodja. Toen ze tien jaar oud was, ontsnapte ze uit Cambodja als een overlevende van wat later bekendstond als "the Killing Fields" tijden de overheersing van Pol Pots Rode Khmer-regime. Na haar emigratie naar de Verenigde Staten en aanpassing aan haar nieuwe thuisland, schreef ze twee boeken over haar levenservaringen van 1975 tot 2003.

Anno 2008 is Ung getrouwd en woont ze in Shaker Heights, een…Lees verder op Wikipedia