Boek
Nederlands

De brandweerauto van Muis

Lucy Cousins (auteur)

De brandweerauto van Muis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Muis gaat met Eddie Eekhoorn op weg in haar brandweerauto om een zwarte kat te redden. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige, kleurige tekeningen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Brandweer, Dieren
Titel
De brandweerauto van Muis
Auteur
Lucy Cousins
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Maisy's fire engine
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2006
[16] p. : ill.
ISBN
90-258-3566-X

Besprekingen

Na een eerste reeks kartonboekjes met Muis, Spelen met Muis en Rijden met Muis, verschijnen twee prentenboeken waarin net als in Rijden met Muis voertuigen centraal staan. In De trein van Muis is Muis een heuse machinist. Ze laat haar vriendjes instappen en dan maken ze samen een ritje. Ze rijden langs ganzen, geit, konijn, vogel en vlinder. Ze rijden een berg op en weer naar beneden het dal in, ze gaan door de tunnel en komen er ook weer uit. Het ritje eindigt op het station. Dit boekje voor de allerkleinsten bevat, ondanks zijn beperkte omvang, toch al heel wat om te bekijken en te beluisteren. De tekst is opgebouwd uit korte zinnetjes. Er wordt telkens een dier begroet ("Hallo ganzen / hallo geit / enz.) en bij enkele acties van de trein staat een klanknabootsing ("Toet-toet! / Tjoeketjoek / wieieiei"). Dit zorgt voor een geanimeerd voorleesmoment.

In De brandweerauto van Muis rijdt Muis met haar vriend Eddie Eekhoorn in een brandweerauto r…Lees verder
Eenvoudig, hardkartonnen prentenboekje met afgeronde hoeken over de brandweerauto van Muis, gestanst in de vorm van een brandweerwagen. Muis en Eekhoorn rijden met de brandweerauto. Diverse aspecten van de brandweer komen summier aan bod: sirenegeluid, brandslang, ladder om een geschrokken kat van het dak te halen. In het boekje komt nergens vuur voor. De illustraties in vrij harde kleuren lopen over twee bladzijden en tonen de essentie van de beperkte tekst. Voor peuters en kleuters bruikbaar, afhankelijk van hun ontwikkelingsniveau. Vanaf ca. 1,5 jaar. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'De trein van Muis'*.