Boek
Nederlands

Boeboeknatuurboek. Herfst

Marc De Bel (auteur), Bert Dhondt (medewerker), Steven Dhondt (illustrator)
+1
Boeboeknatuurboek. Herfst
×
Boeboeknatuurboek. Herfst Boeboeknatuurboek. Herfst
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Na verhalen over de Boeboeks, zogenaamde aardwezentjes, wordt informatie gegeven over de natuur in de herfst. Met gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Herfst, Natuurbeleving
Titel
Boeboeknatuurboek. Herfst / Marc de Bel ; met tek. van Steven Dhondt ; met de natuurkennis van Bert Dhondt
Auteur
Marc De Bel
Medewerker
Bert Dhondt
Illustrator
Steven Dhondt 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Hasselt]: Tingel, 2004
[76] p. : ill.
ISBN
90-77060-16-2

Besprekingen

Dit boek is het eerste deel van een serie van vier, die allemaal een jaargetijde als onderwerp hebben. Steeds wordt na een inleidend verhaal over de Boeboeks, zogenaamde aardwezentjes die in de boeken van Marc de Bel regelmatig voorkomen, allerlei informatie gegeven over de flora en de fauna die tot de herfst behoren. Verder staan er in dit boek veel spelletjes, doe- en knutseltips en recepten die door de kinderen zelf te maken zijn. Het boek (ruim A4-formaat) is rijk geïllustreerd met mooie kleurrijke tekeningen; deze ondersteunen de tekst echter nauwelijks. Als projectmateriaal over de herfst heeft dit boek zeker een functie. Wanneer je ervanuit gaat dat je veel informatie kunt vinden over dit item, kom je enigszins bedrogen uit, want die is ondergeschikt gemaakt aan het geheel. Vanaf ca. 10 jaar. Paginanummering ontbreekt.

Herfst

De Boeboeks zijn kleine wezentjes, ongeveer een vuist hoog, die in de herfst heel wat werk en spelpret hebben. Net als de dieren dienen zij een wintervoorraad aan te leggen. Ze kennen de natuur in het Grote Biezebos als hun broekzak. Vallende bladeren, noten, zwammen, bessen … Alles geeft zijn geheim prijs aan die rare vriendelijke wezentjes met hun menselijke trekjes. ‘Herfst’ is één deel van vier boeken die elk handelen over één seizoen. Het boek krioelt van weetjes, spelletjes, doe- en knutseltips en recepten. De overdaad aan informatie maakt het lezen niet altijd eenvoudig. De vaak interessante gegevens bezwijken onder de hoeveelheid ervan. Doorheen deze structuur loopt het verhaal van de Boeboeks als een soort tweede rode draad. Echt boeien kan het echter nergens. Het boek leent zich niet om in één ruk uit te lezen. Beetje bij beetje is het beter te verwerken, hoewel je ook dan al een heel gedreven lezer moet zijn om je interesse niet halverwege te verliezen. De illustraties zijn…Lees verder

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties