Boek
Nederlands

De monsters van Frankenzwein

Marc De Bel (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hein Frankenzwein en boer Bonkers fokken monstervarkens om zo heer en meester te worden van Groendorp. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De monsters van Frankenzwein
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 1998 | Andere uitgaves
147 p. : ill.
ISBN
90-6565-726-6

Besprekingen

Wanneer in Groendorp het oogstfeest gevierd wordt, komt de oude verhalenverteller vertellen over het feest van de ingestorte brug. De griezelige Hein Frankenzwein en zijn compagnon boer Bonkers willen via een 'Groot vijf stappen plan' snel rijk worden. Zij fokken monstervarkens en via deze varkens worden zij heer en meester van Groendorp. Zij doen dit d.m.v. vijf listen. Gwen en Ward raken op de hoogte van deze listen en waarschuwen de Groendorpers. Een spannend verhaal waarin vele malen naar een climax toegewerkt wordt. Heldhaftigheid en romantiek gaan samen. Het verhaal is vlot geschreven; de zwartwitillustraties geven de spanning goed weer. De bladspiegel is ruim, de tekst in bruine druk staat in een kader van oud-aandoende verkleuring (het is een oud verhaal). Vanaf ca. 10 jaar.

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties