Boek
Nederlands

De pilletjes van Opa Kakadoris

Marc De Bel (auteur)
+1
De pilletjes van Opa Kakadoris
×
De pilletjes van Opa Kakadoris De pilletjes van Opa Kakadoris

De pilletjes van Opa Kakadoris

In de reeks:
De wonderlijke wezens Piepel en Soeza wonen met hun ouders aan de rand van een vuilnisbelt. Piepel wil heel graag leren vliegen en probeert daar een middeltje voor te vinden. Vanaf ca. 11 jaar.
Extra onderwerp
fantasie
Titel
De pilletjes van Opa Kakadoris
Auteur
Marc De Bel
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 1996
124 p. : ill.
ISBN
9077060219 9789077060216

Besprekingen

De tweeling Piepel en Soeza wonen met hun ouders in een hol aan de rand van een vuilnisbelt. Ze zijn Boeboeks, wonderlijke wezentjes die het midden houden tussen Gremlins (verfilmd door Spielberg) en muizen. De grootste wens van Piepel is te kunnen vliegen en hij lijkt daar, met hulp van de blauwe droompilletjes van zijn opa in te slagen. Fantasieverhaal met een hoog realiteitsgehalte dat toch wel veel doorzettingsvermogen vereist vanwege de moeilijke en lange woorden bijv. glasvleugelpijlstaarten. Bijzonder is het gedeelte vanaf blz. 94 t/m 115. Letters en illustraties zijn in blauw uitgevoerd. Piepel heeft stiekem een pilletje genomen en maakt een vliegtocht die uitmondt in een nachtmerrie-achtige trip wanneer hij letterlijk belandt in de strip van zijn held 'vliegmuis'. Schrijver tracht, zonder moralistisch over te komen, te wijzen op de gevaren van verdovende middelen. Veel lezers zullen blijven steken bij die laag en de diepere betekenis niet doorgronden. Deze druk is voorzien va…Lees verder

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia