Boek
Nederlands

De Puitprins

Marc De Bel (auteur), Steven Dhondt (illustrator)
+1
De Puitprins
×
De Puitprins De Puitprins
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De familie Boeboek, die bestaat uit groene, harige wezentjes, speelt het sprookje van de Kikkerkoning na. Prentenboek met grote illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Toneel
Titel
De Puitprins / Marc de Bel ; tek. Steven Dhondt en Marc de Bel
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Steven Dhondt 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Hasselt]:: Tingel, 2002
[30] p. : ill.
ISBN
90-77060-03-0

Besprekingen

De familie Boeboek brengt elk jaar een sprookje ten tonele, en naast Assepoep, Soes en Piepje, Braambloempje, Grasgroentje en de zeven purken, hoort daar ook De Puitprins bij. Elk sprookje, zoveel is duidelijk, is een bewerking van een bestaand sprookje, en in dit geval is dat 'De kikkerkoning'. Het originele verhaal wordt vrij minutieus gevolgd, maar door het gekke uiterlijk van de Boeboeks (een soort groene, harige monstertjes, maar lief), ziet het er helemaal anders uit. Zo is Prinses Soezabel helemaal niet zoals je een sprookjesprinses zou verwachten, haar gouden bal is een uitvergrote kerstbal, en de kikker-later-prins ziet er echt uit als een "opgeblazen windbuil", wat hem dan ook door de Prinses naar het hoofd word geslingerd. De familiefoto bij het huwelijk van prins en prinses is helemaal te gek.

Een beetje moeilijk om te beoordelen wie dit soort boek zou kunnen appreciëren: de kinderen, die vaak met heel stereotiepe sprookjesbeelden in hun hoofd zitten, …Lees verder
De familie Boeboek, welke bestaat uit kleine groene, harige aardewezentjes, voert elk jaar een toneelstukje op. Dit jaar is het stuk een bewerking van het sprookje van de Kikkerkoning. In dit sprookje laat een prinses haar bal in de vijver vallen. Een kikker wil hem er wel uit halen, maar dan moet de prinses beloven dat ze hem van haar bordje laat eten. En ook moet ze beloven dat hij in haar bed mag slapen en dat ze hem een kus geeft. Nadat de kikker de bal uit de vijver heeft gehaald, wil de prinses zich onttrekken aan haar afspraken. Onder druk van haar vader, komt ze haar beloften met veel weerstand na. Maar eind goed, al goed; als ze de kikker kust, verandert hij in een prins. Ze trouwen en leven nog lang en gelukkig. De rijk geïllustreerde, paginavullende en kleurige penillustraties (met stripachtige figuren à la Boris Boef), zijn ingevuld in waterverf. De korte stukjes tekst zijn omkaderd en bevinden zich wisselend boven of onder aan de pagina. Maar dat doet niets af aan het fei…Lees verder

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

 • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
 • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
 • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
 • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
 • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
 • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
 • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
 • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
 • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
 • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
 • Lees verder op Wikipedia

Suggesties