Boek
Nederlands
Mia, Engelse, succesvol, filmster en eenzaam is niet van plan verliefd te worden op Paul, Amerikaan, niet succesvol maar ook eenzaam. Het leven heeft echter andere plannen met hen.
Extra onderwerp
ROM, Man-vrouwrelatie
Titel
PS uit Parijs
Auteur
Marc Levy
Vertaler
Alexander Van Kesteren
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Elle & lui
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2018
315 p.
ISBN
9789024581092 (paperback)

Besprekingen

Marc Levy werd geboren op 16 oktober 1961 in de regio Parijs. Hij studeerde Management en IT aan de universiteit van Parijs Dauphine en woonde 7 jaar in San Francisco. Op zijn 29e keert hij terug naar Parijs en begint een architectenbureau. Zijn carrière neemt een andere wending wanneer hij in 2000 zijn eerste roman 'Et si c’était vrai' publiceert (vertaald als 'Was het maar waar'*), waarvan Steven Spielberg de filmrechten koopt. De film wordt wereldwijd een succes. Daarna volgen 15 romans, in 49 talen vertaald en twee verfilmingen. Hij woont nu in Londen. In dit boek is Mia een Engelse filmactrice. Ze moet haar nieuwste film promoten die ze samen met haar partner heeft gemaakt, maar ze is niet gelukkig. Paul is Amerikaan, voormalig architect en nu schrijver. Zij heeft succes, hij niet echt, maar krijgt plotseling succes in Zuid-Korea. Hij weet niets van haar achtergrond. Ze voelen zich eenzaam, maar doen er alles aan om niet verliefd te worden. In dit verhaal komen de personages uit …Lees verder

Over Marc Levy

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Emilio Fano

Marc Levy, soms ook geschreven als Marc Lévy (Boulogne-Billancourt, 16 oktober 1961) is een Frans schrijver. Levy werd onmiddellijk bekend na zijn eerste roman, Et si c’était vrai …. Dit boek werd verfilmd in 2005 en had overal ter wereld succes.

Biografie

Op 18-jarige leeftijd ging Marc Levy werken bij het Rode Kruis. Hij begon als eerste-hulpverlener en bleef er gedurende zes jaar. Terwijl hij werkte bij het Rode Kruis, studeerde hij informatica aan de Université Paris-Dauphine.

In 1983 startte hij zijn eerste bedrijf op: Logitec France. Een jaar later verhuisde hij naar de Verenigde Staten, waar hij in San Francisco en in Colorado twee bedrijven, gespecialiseerd in computergraphics, opstartte: Rainbow Images. In 1989 verloor hij de controle over zijn vennootschap en nam ontslag. Hij keerde terug naar Parijs en startte het architectenbureau Eurythmic Cloiselec op, samen met twee vrienden.

Marc Lev…Lees verder op Wikipedia