Boek
Nederlands

De liefste mama van de wereld dat ben jij !

Marianne Busser (auteur), Marijke Duffhauss (illustrator), Ron Schröder (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een kleine beer vertelt waarom hij zijn mama de liefste van de hele wereld vindt. Vierkant prentenboekje met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Ouders
Titel
De liefste mama van de wereld dat ben jij ! / Marianne Busser en Ron Schroder ; met ill. van Marijke Duffhauss
Auteur
Marianne Busser Ron Schröder
Illustrator
Marijke Duffhauss
Taal
Nederlands
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2005
[28] p. : ill.
ISBN
90-443-1244-8

Besprekingen

Op de webstek van de auteurs (www.mariannebusser-ronschroder.info) staat over deze boekjes te lezen: "kleine cadeautjes voor verjaardagen, vaderdag, moederdag, Valentijn, of voor zomaar even tussendoor" - (vooral dat laatste is een goeie). Op het eerste blad, temidden van talrijke hartjes, kan de schenker dan ook zijn naam en die van de begunstigde neerschrijven. Voorbij de verkoopstactiek, vraag ik me af waarom we tegenwoordig toch zo bevestigd willen worden in onze liefde? Is het onze onzekerheid, of de communicatieziekte, of de rechtencultuur? Ik vind het maar zielige smeekbedes, die voor de hand liggende kindergevoelens uitbuiten. Ach wat, zullen de auteurs zeggen, kinderen doen dit nu eenmaal graag.

En dan die illustraties, die suikerzoete hartjes en beertjes (natuurlijk zijn het beertjes), die simpele tekeningen met hoog knuffelgehalte. De tekst valt nog mee, maar dan alleen omdat de tekeningen zo belabberd zijn. Het beertje brengt ode aan zijn familieleden in de vorm van…Lees verder
Klein formaat vierkant prentenboek op rijm (abcb) uit een serie van vier* waarin een klein beertje opsomt waarom het zijn/haar moeder de liefste vindt. Op de vrolijkgekleurde illustraties zijn alledaagse tafereeltjes te zien waarop een moederbeer in jurk of mantelpakje voor en met haar kind allerlei alledaagse dingen doet, zoals laten winnen bij een spelletje, troosten, voorlezen, werken in de tuin en op het strand liggen. De tekst bestaat uit twee regels per pagina en vult de illustraties goed aan. Leuk als herkenning voor peuters, maar vooral bedoeld als cadeauboekje voor moeders.

De liefste mama van de wereld dat ben jij

Het duo Busser en Schröder heeft al heel wat titels op zijn actief staan. Nu komen ze op de proppen met een serie van vier cadeauboekjes om opa, oma, papa of mama te vertellen dat je hen heel graag ziet. Het geheel is nogal clichématig opgevat en net wat te zeemzoet om nog lekker te zijn. Al op de eerste pagina word je overgoten door hartjes en het volgende versje: Er zijn miljoenen boeken, maar dit boekje is voor jou, omdat ik je wil zeggen hoeveel ik van je hou. Dan krijg je een lange opsomming van de dingen die mama doet om zoveel liefde te verdienen: troosten, voorlezen, verzorgen, spelen, enz. Niets bijzonders en zeker niet passend voor elke mama. De tekst is kort en op rijm. Vaak komt dat nogal stroef over: je leert me touwtjespringen en troost me als ik val en als mijn bal weer lek is koop jij een nieuwe bal. De illustraties passen goed bij de tekst maar zijn ook geen hoogvliegers. Meer dan een klein cadeautje voor Moederdag, Valentijn of zomaar tussendoor, stelt dit boekje ech…Lees verder

Suggesties