Boek
Nederlands

De liefste papa van de wereld dat ben jij !

Marianne Busser (auteur), Marijke Duffhauss (illustrator), Ron Schröder (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een kleine beer vertelt waarom hij zijn papa de liefste van de hele wereld vindt. Vierkant prentenboekje met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Ouders
Extra onderwerp
Vaderdag, Papa's, prentenboeken, vaders, Papa
Titel
De liefste papa van de wereld dat ben jij ! / Marianne Busser en Ron Schroder ; met ill. van Marijke Duffhauss
Auteur
Marianne Busser Ron Schröder
Illustrator
Marijke Duffhauss
Taal
Nederlands
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2005
[28] p. : ill.
ISBN
90-443-1245-6

Besprekingen

Op de webstek van de auteurs (www.mariannebusser-ronschroder.info) staat over deze boekjes te lezen: "kleine cadeautjes voor verjaardagen, vaderdag, moederdag, Valentijn, of voor zomaar even tussendoor" - (vooral dat laatste is een goeie). Op het eerste blad, temidden van talrijke hartjes, kan de schenker dan ook zijn naam en die van de begunstigde neerschrijven. Voorbij de verkoopstactiek, vraag ik me af waarom we tegenwoordig toch zo bevestigd willen worden in onze liefde? Is het onze onzekerheid, of de communicatieziekte, of de rechtencultuur? Ik vind het maar zielige smeekbedes, die voor de hand liggende kindergevoelens uitbuiten. Ach wat, zullen de auteurs zeggen, kinderen doen dit nu eenmaal graag.

En dan die illustraties, die suikerzoete hartjes en beertjes (natuurlijk zijn het beertjes), die simpele tekeningen met hoog knuffelgehalte. De tekst valt nog mee, maar dan alleen omdat de tekeningen zo belabberd zijn. Het beertje brengt ode aan zijn familieleden in de vorm van…Lees verder
Schattig vierkant prentenboekje uit een serie van vier* over de relatie van een peuterbeer tot zijn ouders en grootouders. Op elke pagina staat een afbeelding van het beertje met zijn vader. Samen doen ze herkenbare dingen zoals speelgoed repareren, patat bakken, stoeien, wandelen, fietsen, enz. De tekst is op rijm: onder elke illustratie telkens twee regels, die samen met de twee regels op de volgende bladzijde een rijmpje vormen. De waterverfillustraties geven de bruine beren (vader herkenbaar aan zijn stropdas - op elke tekening een andere!) weer tegen een rustige achtergrond. De tekst is leuk, warm, eigentijds en ligt gemakkelijk in het gehoor. Het boekje is verschenen als cadeauboekje. Het is uitstekend bruikbaar voor feesten (verjaardag, vaderdag) en geeft een goed beeld van de rol van de moderne vader. Prentenboekje om met kinderen vanaf ca. 2,5 jaar te bekijken en voor te lezen.

De liefste papa van de wereld dat ben jij

Het duo Busser en Schröder heeft al heel wat titels op zijn actief staan. Nu komen ze op de proppen met een serie van vier cadeauboekjes om opa, oma, papa of mama te vertellen dat je hen heel graag ziet. Het geheel is nogal clichématig opgevat en net wat te zeemzoet om nog lekker te zijn. Al op de eerste pagina word je overgoten door hartjes en het volgende versje: Er zijn miljoenen boeken, maar dit boekje is voor jou, omdat ik je wil zeggen hoeveel ik van je hou. Dan krijg je een lange opsomming van de dingen die papa doet om zoveel liefde te verdienen: herstellingen uitvoeren, spelen, helpen, enz. Niets bijzonders en zeker niet passend voor elke papa. De tekst is kort en op rijm. Vaak komt dat nogal stroef over: als je van je werk komt dan vraag je hoe het gaat, al lig je vaak te slapen als ik zacht tegen je praat. De illustraties passen goed bij de tekst maar zijn ook geen hoogvliegers. Meer dan een klein cadeautje voor Vaderdag, Valentijn of zomaar tussendoor, stelt dit boekje ech…Lees verder

Suggesties