Boek
Nederlands

Het opa- en omaboek voor peuters en kleuters

Marianne Busser (auteur), Ron Schröder (auteur), Dagmar Stam (illustrator)
+1
Het opa- en omaboek voor peuters en kleuters
×
Het opa- en omaboek voor peuters en kleuters Het opa- en omaboek voor peuters en kleuters
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel met veertien verhaaltjes op rijm over kinderen die van alles ondernemen met hun opa en/of oma. Prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Grootouders
Extra onderwerp
oma, prentenboeken, verhalen
Titel
Het opa- en omaboek voor peuters en kleuters / Marianne Busser en Ron Schroder ; met tek. van Dagmar Stam
Auteur
Marianne Busser Ron Schröder
Illustrator
Dagmar Stam
Taal
Nederlands
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2002
[42] p. : ill.
ISBN
90-443-0541-7

Besprekingen

Het lijkt wel alsof het schrijversechtpaar Marianne Büsser en Ron Schröder aan de lopende band kinderboeken op rijm produceert. In dit opa- en omaboek zijn grootouders geen oude besjes die op een stok leunen en enkel breien of de krant lezen. Neen, het zijn actieve senioren van verschillende herkomst die altijd bereid zijn om leuke dingen te doen met hun kleinkinderen, die graag op hen passen, oplossingen weten voor problemen enz. Toch is er sprake van rolbevestiging: opa is de gekkerd, oma de zorgende. Opa als oppas, met opa in de rubberboot, in opa’s tuin werken, met opa naar de dierentuin, het is altijd een feest. Want opa’s doen graag gek en plezieren hun kleinkinderen graag. Oma’s leren hun kleinkinderen appeltaart bakken, ze lezen hen heel graag voor of spelen kwartet met hen. De realiteit komt ook aan bod: één verhaal vertelt over een oma die in het ziekenhuis ligt omdat ze gevallen is, en als oma en opa veertig jaar getrouwd zijn, geven ze uiteraard een feest waarbij de kleink…Lees verder
In dit kleurrijke prentenboek worden in rijmvorm korte verhaaltjes verteld over kinderen die iets ondernemen met hun opa en/of oma. De verhaaltjes hebben telkens een afgesloten onderwerp zoals verstoppertje spelen, een appeltaart bakken, in de tuin werken, naar de dierentuin, of op bezoek in het ziekenhuis. Ook de allochtone Nederlanders hebben een plaatsje in deze verhalen. Ze beslaan maximaal vier pagina’s die hoofdzakelijk gevuld zijn met vrolijke ingekleurde tekeningen. De tekeningen geven de gebeurtenissen in de verhalen weer. De opa’s en oma’s in dit boek zijn 'jeugdige' ouderen die in zijn voor pret. Het is voor de kinderen echt een feest om met de opa en oma op stap te gaan. Een opgewekt voorleesboek voor peuters en kleuters met plaatjes die uitnodigen om er verder over te praten. Oblong formaat. Eerder verschenen in deze serie de uitgaven: 'Het kerstboek voor peuters en kleuters'* en "Het Sinterklaasboek voor peuters en kleuters'**. Vanaf ca. 3 jaar.

Suggesties