Boek
Nederlands

Het voorleesboek voor de allerliefste papa!

Marianne Busser (auteur), Ron Schröder (auteur), Dagmar Stam (illustrator)
+1
Het voorleesboek voor de allerliefste papa!
×
Het voorleesboek voor de allerliefste papa! Het voorleesboek voor de allerliefste papa!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De meeste van deze versjes en verhaaltjes gaan over papa's. Sommige gaan over andere dingen, zoals een blote koning die gaat trouwen, twee eendjes die niet in bad willen en een olifant die een koekje van eigen deeg krijgt.
Onderwerp
Ouders
Titel
Het voorleesboek voor de allerliefste papa!
Auteur
Marianne Busser Ron Schröder
Illustrator
Dagmar Stam
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2012
44 p. : ill.
ISBN
9789000309931 (hardback)

Besprekingen

Een bundel met negentien verhalen en gedichten onder andere over bekende figuren, zoals Kobus en Kwak, Daan en Doortje, het mannenkoor, de blote koning, haas en egel en het olifantje Oliebol. Ook zijn er enkele speciale gedichten en verhalen over vaders en vaderdag opgenomen. Ze zijn alle vlot geschreven met veel dialogen, zonder moeilijke woorden of zinsconstructies, waardoor ze plezierig zijn om voor te lezen. De gedichten hebben steeds dezelfde rijmvorm abcb, die na verloop van tijd een dreuntje worden bij het voorlezen. De vele, met aquarelverf ingekleurde tekeningen staan tussen de teksten in en geven een mooi aanvullend beeld bij de verhalen. De titel suggereert dat alle verhalen en gedichten over en voor vaders zijn. In slechts zeven verhalen en gedichten speelt een vader een (belangrijke) rol. Door de vlotte teksten en vele illustraties een prachtig verzorgd boek met een aantal leuke verhalen, precies zoals van dit schrijversduo verwacht mag worden. Vanaf ca. 4 jaar.

Het voorleesboek voor de allerliefste papa!

Een boek vol verhalen en versjes, speciaal geschreven om voorgelezen te worden door papa’s! (In vele ervan spelen ze ook een belangrijke rol.) En wanneer papa het boek helemaal heeft uitgelezen, wacht hem nog een verrassing: een prachtige kroon die zijn peuter/kleuter zelf kan versieren!
De versjes in dit verhaal vind ik nog wel leuk om te lezen. Ze zijn grappig en soms origineel. Zo is er een versje over Jetje Kadetje die enkel frietjes wil eten en kroket. Of over een papa die op zijn handen kan lopen, stoute eendjes die niet in bad willen, of een koning die bijna ontploft!
De verhalen kunnen mij niet bekoren. De inhoud is wel vaak origineel, maar de vertelstijl spreekt mij niet aan. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat de verhalen geschreven zijn ‘op maat’. Laten we eens wat verhaaltjes schrijven en er deze leuke titel op kleven. Verkopen zal het zeker doen. Het is toch wel leuk als je als papa een boek krijgt dat speciaal voor jou is, niet?
Ik vind dat er al g…Lees verder

Suggesties