Boek
Nederlands

Zing je mee-boek voor peuters en kleuters : met nieuwe, vrolijke dierenliedjes

Marianne Busser (auteur), Dagmar Stam (illustrator), Ron Schröder (auteur)

Zing je mee-boek voor peuters en kleuters : met nieuwe, vrolijke dierenliedjes

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Sinterklaas- en kerstliedjes, voorzien van vrolijke illustraties in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Zing je mee-boek voor peuters en kleuters : met nieuwe, vrolijke dierenliedjes / Marianne Busser en Ron Schroder ; ill. van Dagmar Stam
Auteur
Marianne Busser Ron Schröder
Illustrator
Dagmar Stam
Taal
Nederlands
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2004
41 p. : ill. + cd
ISBN
90-443-1128-X

Besprekingen

Er is weer een nieuw boek verschenen van het team Marianne Busser, Ron Schröder en Dagmar Stam, ditmaal met Sinterklaas en kerstliedjes. Zoek je het een beetje verder dan 'Zie ginds komt de stoomboot' of 'O denneboom', dan is dit je boek. Het eerste deel van het boek overloopt sinterklaasliedjes; in het tweede deel komen kerstliedjes aan bod.
In plaats van een gewone, 'saaie' inleiding hebben Busser en Schröder gekozen voor een liedje dat vertelt over de inhoud van het boek. Dit spreekt kinderen zeker aan. Je merkt dat er op het Nederlandse publiek wordt gemikt, want er wordt gesproken over taaitaai en pepernoten; iets wat weinig Vlaamse kindjes zullen kennen.
De sintliedjes hebben wel onderwerpen die alle kinderen aanspreken, zoals 'de pietenschool' of 'alle pieten kunnen dansen'. Er is geen pauze voorzien tussen de sint en de kerstman: het volgende liedje gaat ineens over de kerst.
Bij de kerstliedjes zal het liedje over het ezeltje vooral in de smaak vallen bij de …Lees verder
In oblong formaat uitgegeven 'Zing je mee-boek' waarin 18 teksten van liedjes over dieren zijn opgenomen: een verdrietige beertje, feest bij de konijntjes, een stout hondje, kikkers die zwemles krijgen, enz. De teksten zijn behoorlijk lang en kunnen goed voorgelezen worden. Ze zijn lieflijk en enigszins zoetig van inhoud. De grappige gekleurde tekeningen dragen duidelijk het stempel van de bekende illustratrice (wat dikkige en mollige personages en dieren) en sluiten goed aan bij de belevingswereld van het jonge kind. Een muzieknotatie ontbreekt. Bij dit boek is wel een cd ingesloten. De braaf gezongen liedjes, waarbij enkele gezongen worden door de kinderen van het schrijversechtpaar, klinken eentonig. Eerder verscheen onder de gelijknamige titel een liedjesboek met sinterklaas- en kerstliedjes*. Om thuis of in groepsverband te zingen met jonge kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Suggesties