Boek
Nederlands

Het grote boek van Fee Fleur

Marianne Witte (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Fee Fleur tovert ijs als het warm is. Er is feest op school. En Fee Fleur wil ook een klein zusje toveren. Als dat maar goed gaat. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Feeën, Toveren, Schoolleven
Extra onderwerp
fantasie, knutselen
Leesniveau
AVI 2, AVI E3
Titel
Het grote boek van Fee Fleur
Auteur
Marianne Witte
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2010
45 p. : ill.
Aantekening
Met toverknutsels
ISBN
9789020681000 (hardback)

Besprekingen

Drie op zichzelf staande verhalen met belevenissen van fee Fleur op de feeënschool van juf Roos. Een klasgenootje brengt haar nieuwe piepkleine babyfeeënzusje mee, een snikhete dag op het schoolplein en feest omdat de school jarig is. Samen met feeënvriendinnetje Saar probeert fee Fleur haar toverkunsten uit om achtereenvolgens een eigen zusje te krijgen, koelte te brengen voor uil en gasten voor het feest te toveren, waarbij steeds het nodige mis gaat. Lichtvoetige leesoefenstof in korte zinnen met een- en tweelettergrepige woorden (AVI-E3), gelardeerd met vrolijk ingekleurde pentekeningen. Bevat na elk verhaal een knutseltip. Over fee Fleur verschenen al meer boekjes. Vooral voor meisjes (felroze omslag met glittersterren). Herdruk, nu met meelees-cd* (ca. 75 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Marianne Witte

Marianne Witte (Texel, 1951) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Biografie

Marianne Witte werd in 1951 geboren op Texel. Zij werkte in een boekwinkel, op een kinderdagverblijf, in een bibliobus en in een bibliotheek.

Sinds 1996 schrijft zij voor kinderen en publiceerde korte verhalen in o.a. Bobo, Okki en Taptoe. Verder verschenen bijdragen van haar hand in acht verhalenbundels van Uitgeverij Holland. Sinds 2008 schrijft ze voor Uitgeverij Kluitman boeken voor beginnende lezers.

Sinds 2016 schrijft ze prentenboeken en leesboeken voor 8+ voor uitgeverij De Vier Windstreken.

Haar boekdebuut maakte ze in in 1998 met het prentenboek Dag Kinderdagverblijf, geïllustreerd door Jolet Leenhouts.

Voor volwassenen schrijft ze columns en korte verhalen.

Bibliografie