Boek
Nederlands

Nog niet zo lang geleden : bekende verhalen

Mariette Vanhalewijn (auteur), Loek Koopmans (illustrator)

Nog niet zo lang geleden : bekende verhalen

Doelgroep:
Alle leeftijden
"Deze selectie uit bekende verhalenbundels heeft de tand des tijds doorstaan. De verhalen worden nog steeds verteld, voorgelezen of opgevoerd. Kleine (en grotere) lezers vertoeven graag in de wereld van deze speelse sprookjes die toch niet voorbijgaat aan de werkelijkheid. De sprookjesachtige tekeningen van Loek Koopmans maken van dit boek een prachtig geschenkboek!"
Titel
Nog niet zo lang geleden : bekende verhalen / Van Halewijn, Mariette ; met tek. van Koopmans, Loek
Auteur
Mariette Vanhalewijn
Illustrator
Loek Koopmans
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1996
189 p. : ill.
ISBN
90-209-2921-6

Over Mariette Vanhalewijn

Mariette Vanhalewijn (Meulebeke, 24 januari 1940) is een invloedrijke Belgische kinderboekenschrijfster. Ze is bekend van boeken als Een koffertje vol dromen (1980, met illustraties van Jaklien Moerman) en Kleine Adam (1983, met illustraties van Rita van Bilsen).

Biografie

In haar jeugd was Mariette Vanhalewijn een leeskind. Ze begon vanaf haar zestiende te schrijven en te publiceren in kranten, tijdschriften en weekbladen. Haar carrière als schrijfster kwam op gang in de jaren 1960. In 1967 trouwde ze met Marcel Albertyn, met wie ze twee zonen en een dochter kreeg. Ondertussen heeft Vanhalewijn zes kleinkinderen. Sinds 1975 woont ze in Meerbeke bij Ninove.

Carrière

Na haar middelbare studies werkte Mariette Vanhalewijn van 1958 tot 1964 als uitgeverij-assistente bij Lannoo in Tielt. Daarna was ze bij Nygh & Van Ditmar in Den Haag verant…Lees verder op Wikipedia