Boek
Nederlands

Een vijf met negen nullen : over gelijkenissen en verschillen tussen mensen

Marita De Sterck (auteur), Klaas Verplancke (illustrator)

Een vijf met negen nullen : over gelijkenissen en verschillen tussen mensen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Mensen bekijken is reuzespannend. Precies omdat ze allemaal anders zijn. Elk mens is uniek. Elk van de 5 miljard mensen die op deze wereld rondlopen is anders. Dit boek vertelt over de gelijkenissen en verschillen tussen mensen. Als je het uit hebt, wordt mensen kijken nog stukken spannender.
Titel
Een vijf met negen nullen : over gelijkenissen en verschillen tussen mensen / De Sterck, Marita ; met tek. van Verplancke, Klaas
Auteur
Marita De Sterck
Illustrator
Klaas Verplancke
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1993
31 p. : ill.
ISBN
90-209-2308-0

Over Marita De Sterck

Marita de Sterck (Antwerpen 16 augustus 1955) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Marita de Sterck studeerde perswetenschappen, antropologie en talen. Aan de bibliotheekschool van Gent doceert ze literatuur en antropologie. Ze geeft ook workshops aan jongeren: verhalen schrijven. Met reisverhalen debuteerde ze en heeft ondertussen al een 40-tal titels gepubliceerd: boekjes voor beginnende lezers, informatieve boeken over ander culturen, jeugdromans, prentenboeken, makkelijk-lees-verhalen, boeken over jeugdliteratuur.

Er loopt een lijn van de groeirituelen en de inwijdingsverhalen die ze als antropoloog bestudeert naar haar eigen jeugdromans. Een terugkerend thema in haar werk is hoe je kunt leren liefhebben zonder jezelf te verliezen. Ook de kracht van het vertellen en de ingewikkelde relaties tussen de generaties duiken vaak op.

Bibliografie

RST

Suggesties