Boek
Nederlands

Wolven in het donkere bos

Marita De Sterck (auteur), Joyce Van Oorschot (illustrator)
+1
Wolven in het donkere bos
×
Wolven in het donkere bos Wolven in het donkere bos
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Saar gaat kamperen met de scouts. Ze doen dingen die thuis niet mogen. Maar koken ook zelf hun eten. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Bang zijn, Kamperen
Leesniveau
AVI 5
Titel
Wolven in het donkere bos / Marita de Sterck ; tek. van Joyce van Oorschot
Auteur
Marita De Sterck
Illustrator
Joyce Van Oorschot
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2004
74 p. : ill.
ISBN
90-276-7553-8

Besprekingen

De ca. 8-jarige Saar gaat voor het eerst een week op kamp met de scouting. Deel uit een reeks, waarin op vlotte, vaak humoristische wijze een reƫel beeld gegeven wordt van hoe het gaat op zo'n kamp en hoe dat door de deelnemers (en met name Saar) beleefd wordt. Dingen doen die thuis niet mogen (met pudding gooien), laat op blijven etc., maar ook zelf eten koken en oplossingen bedenken voor problemen. Vlot helder taalgebruik, korte zinnen. Overzichtelijke bladspiegel waarbij de tekst en de tekeningen met een zwart vetkrijtlijntje zijn omkaderd. Het verhaal, dat op kamp verteld wordt, is cursief gedrukt. Tien paginagrote grijs-zwart-witte stripachtige illustraties, waarin de gezichten, qua leeftijd, niet altijd kloppen. Een leuk, zeker voor scouts zeer herkenbaar verhaal, dat het stoffige imago van de scouting misschien een beetje kan oppoetsen. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Marita De Sterck

Marita de Sterck (Antwerpen 16 augustus 1955) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Marita de Sterck studeerde perswetenschappen, antropologie en talen. Aan de bibliotheekschool van Gent doceert ze literatuur en antropologie. Ze geeft ook workshops aan jongeren: verhalen schrijven. Met reisverhalen debuteerde ze en heeft ondertussen al een 40-tal titels gepubliceerd: boekjes voor beginnende lezers, informatieve boeken over ander culturen, jeugdromans, prentenboeken, makkelijk-lees-verhalen, boeken over jeugdliteratuur.

Er loopt een lijn van de groeirituelen en de inwijdingsverhalen die ze als antropoloog bestudeert naar haar eigen jeugdromans. Een terugkerend thema in haar werk is hoe je kunt leren liefhebben zonder jezelf te verliezen. Ook de kracht van het vertellen en de ingewikkelde relaties tussen de generaties duiken vaak op.

Bibliografie

RST

Suggesties