Strip
Nederlands

Hiep hiep, daar is Piep!

Mark Janssen (auteur)
+1
Hiep hiep, daar is Piep!
×
Hiep hiep, daar is Piep! Hiep hiep, daar is Piep!

Hiep hiep, daar is Piep!

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Koen en Kaat wonen in een kasteel. Er komt een grote vogel. De vogel is stout. Strip voor wie sinds kort kan lezen. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 2
Titel
Hiep hiep, daar is Piep!
Auteur
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2007
29 p. : ill.
ISBN
9789027673534

Besprekingen

Hiep hiep, daar is Piep, Een pak voor Jef? en Wat hoort Kim daar? bouwen verder aan het fonds van de educatieve uitgeverij Zwijsen in de reeks 'strips voor beginnende lezers'. Bij eersteleesboekjes wordt de tekst meestal duchtig ondersteund door illustraties, en dat is in deze strips uiteraard niet minder het geval. Het genre vraagt om een goede afwisseling van beeld en verhaal. Strips zouden bij de doelgroep meer leesplezier garanderen, al leert de praktijk met deze reeks dat de tekst moet inboeten ten voordele van de tekeningen.

In Een pak voor Jef? bv. vindt de lezer een verhaal met heel veel vaart, maar dat wel wat meer tekst aan de eerstelezer mocht aanreiken. De tekst in deze strip is wel heel summier. Wat de tekeningen betreft wordt de wilde achtervolging van de hardrijdende postbode op de motorfiets flitsend en dynamisch in beeld gebracht in een zeer passende kadrering met prenten die bv. twee pagina's beslaan en wisselende perspectieven. Twe…Lees verder
Bij het kasteel waarin Kaat en Koen wonen, ploft opeens een gigagrote roze vogel op de binnenplaats neer. Het dier kan alleen maar 'Piep!' zeggen. De gastvrijheid die hem wordt geboden, misbruikt hij door veel kattenkwaad uit te halen. Samen met hun vader en de boswachter timmeren de kinderen een op een vogel lijkend vliegtuigje. Lukt het om Piep terug te brengen naar zijn ouders? Deel in de serie 'Strip voor beginnende lezers'*. Zeer aantrekkelijk stripverhaal met in de ballonnetjes uitsluitend zinnetjes op AVI-M3 niveau in een schreefloos lettertype. De kleurrijke tekeningen geven het levendige verhaal heel fantasierijk weer, waardoor de lezer de tekst goed kan volgen. De illustraties zijn van afwisselend formaat, met of zonder kader, wat het geheel heel dynamisch maakt. Een fantastisch boek, dat lezen voor de leerlingen van groep drie heel aantrekkelijk maakt. Vanaf ca. 6 jaar.

Hiep hiep, daar is Piep!

Koen en Kaat wonen op een kasteel. De koning, hun vader, rust uit. De kinderen vervelen zich wat, maar worden nogal bruut opgeschrikt door een plof. Er is iets uit de lucht gevallen. Het lijkt op een grote vogel en het zegt alleen maar “Piep!”. Papa staat hen toe om Piep op te vangen tot Jos komt. Die weet veel van dieren en kan de verdwaalde reiziger wel terug naar huis brengen. De kinderen vinden dit heel leuk, maar dat verandert vlug. Piep gedraagt zich helemaal niet: hij eet alleen maar de bloemen uit de vaas, drinkt uit de visbak, pikt in de billen, slaapt ondersteboven in een stoel en maakt er vooral een immense puinhoop van. Piep moet vlug terug naar huis. Samen met Jos maken ze een houten vliegtuig dat Piep zal begeleiden naar huis. Eenmaal thuis wacht Piep een warm onthaal tussen honderden andere Piepdieren. Zo is iedereen gelukkig en kunnen Koen en Kaat terugkeren naar hun kasteel. De rust keert terug. De boekjes in de Zwijsenreeks 'Strip voor beginnende lezers' zijn over…Lees verder

Over Mark Janssen

Marcus Jacques Agnes (Mark) Janssen (Eijsden, 24 juli 1974) is een Nederlandse illustrator.

Hij studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Na zijn afstuderen in 1997 vestigde hij zich als fulltime illustrator in Valkenburg aan de Geul, waar hij een atelier aan huis heeft.

Mark maakt illustraties voor zowel kinderen als voor volwassenen. Vanaf zijn eerste kinderboek 'Mijn vriend de sjeik' van Ulf Stark (Lemniscaat 1997) tot aan 2016, werkte hij aan 450 kinder- en prentenboeken voor bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen. Heel wat van zijn boeken vonden reeds hun weg naar het buitenland en werden vertaald in meer dan tien talen. Ondertussen verschenen ook de eerste boeken voor beginnende lezers waarvoor hij zowel de tekst als de tekeningen leverde.

In 2016 startte Mark succesvol met een nieuw oeuvre; het eigen prentenboek 'Niets gebeurd' werd door de pers lovend onthaald. Daarna volgden 'Dino's bestaan niet' (2017), 'Eiland' …Lees verder op Wikipedia