Boek
Nederlands

Een doos met een geheim ... : naar de eerste klas

An Melis (auteur)
+1
Een doos met een geheim ... : naar de eerste klas
×
Een doos met een geheim ... : naar de eerste klas Een doos met een geheim ... : naar de eerste klas

Een doos met een geheim ... : naar de eerste klas

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Nadat meester Jan een grote geheimzinnige doos met gaten in de kikkerklas van juf Sien heeft gezet, mogen de kleuters voelen en raden wat er in de doos zit. Prentenboek met paginagrote illustraties in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Een doos met een geheim ... : naar de eerste klas
Auteur
An Melis
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2010
[32] p. : ill.
ISBN
9789059326583 (hardback)

Besprekingen

Dit schitterend geïllustreerde prentenboek brengt stap voor stap de overeenkomsten en verschillen tussen de derde kleuterklas en het eerste leerjaar in beeld. Emma zit in de kikkerklas bij juf Sien. Ze heeft het er heel erg naar haar zin omdat er zoveel leuke dingen te beleven zijn. Ze mag spelen, knutselen, tekenen maar ook letters schrijven en tellen. Maar schrijven en rekenen zal ze pas echt leren als ze naar de olifantenklas van meester Jan gaat. Emma is best benieuwd naar hoe dat zal zijn. En dan, terwijl Emma op de speelplaats is, verschijnt meester Jan met een heel grote doos. In die doos zit een geheim dat alleen de kinderen van de olifantenklas kennen. Vreemd genoeg dragen meester Jan en Rik de doos naar de kikkerklas van Emma. Juf Sien heeft over die doos een brief gekregen van meester Jan. Ze leest voor dat de kleuters het geheim van de doos moeten raden door te voelen. Al snel raden ze dat er een olifant in de doos zit. Aan zijn staart hangt een brief: het is een uitnodigi…Lees verder
Nadat meester Jan een grote geheimzinnige doos met gaten in de kikkerklas van juf Sien heeft gezet, mogen de kinderen voelen en raden wat er in de doos zit. Ze vinden ook een uitnodiging om een kijkje te komen nemen in de olifantenklas van de meester. Inleefbaar prentenboek geschikt ter voorbereiding op de eerste klas (Vlaanderen) of groep drie. Mochten kleuters onzeker zijn over wat hen te wachten staat (meer leren, minder spelen?) dan worden ze door deze aantrekkelijke uitgave over de streep getrokken. De vrolijke, herkenbaar getekende illustraties in heldere, maar toch rustige kleuren beslaan steeds dubbele pagina's, waarbinnen de vrij uitgebreide, maar bondig geformuleerde tekst in schreefloos lettertype is geplaatst. Kleuters krijgen een uitnodigend beeld voorgeschoteld door de sfeervolle plaatjes, waarop verschillende kinderen met van alles bezig zijn in allerlei gezellige ‘hoekjes’. De schutbladen zijn (kikker)groen en bevatten tekeningetjes van kikker en olifant. Vanaf ca. 5 j…Lees verder

Over An Melis

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door DirkVE

An Melis (Geel, 22 oktober 1965) is een Belgisch auteur en illustratrice. An Melis heeft twee bekende prentenboekenreeksen: Hekselien en Belle Beer.

An Melis volgde een kunstopleiding en studeerde af als kleuterleidster. Ze startte bij uitgeverij Abimo met het maken van nieuwjaarsbrieven. Na enkele jaren kreeg ze de kans om een volwaardige prentenboekenreeks te maken.

An Melis trekt door het Vlaamse land met een verteltheater waarbij ze de verhalen van Hekselien en Belle Beer voorleest. Ze heeft ook een cd gemaakt met eigen Hekselien-liedjes met bijbehorende activiteitenmap voor de kleuterschool.

In 2013 richtte ze Uitgeverij Ikko op om een eigen collectie van nieuwjaarsbrieven te kunnen uitbrengen. Deze worden verdeeld in de kleuter- en basisscholen in heel Vlaanderen. Haar boeken werden vertaald in Taiwan, Zuid-Korea, China, Thailand, Saoudi-Arabië, Zuid-Afrika, Griekenland, Duitsland, Slovenië, Zweden en Noorwegen.

Lees verder op Wikipedia