Boek
Nederlands

Een hart voor mama

An Melis (auteur)
+1
Een hart voor mama
×
Een hart voor mama Een hart voor mama

Een hart voor mama

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Belle Beer wil een mooi rood hart voor haar moeder tekenen. Ze gaat aan de slag met papier en kwast, maar het wil niet lukken. Prentenboek met paginagrote, zachtgekleurde tekeningen en een korte tekst. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Schilderen, Ouders, Liefde
Titel
Een hart voor mama / tekst en ill. An Melis
Auteur
An Melis
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2008
[28] p. : ill.
ISBN
9789059324718

Besprekingen

Hartjes en twee beren is het eerste wat je te zien krijgt wanneer je het rode boek Belle Beer : een hart voor mama opent. Kleine Belle wil iets maken voor haar mama: een groot hart! Hoe dat moet? Met rode verf, een penseel, en handen en voeten. En een beetje hulp van mama.

Gelukkig zijn de meeste kinderen echte zoetekauwen, want dit is een heel zoet boek. Het is herkenbaar en rechtlijnig en dat maakt het helemaal geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Het scenario is uitstekend voor de doelgroep: eenvoudig, uit de eigen leefwereld en met een verrassend einde. Maar goed geschreven kan je het bezwaarlijk noemen. An Melis noemt zichzelf een illustratrice die graag 'een vertelsel' bij haar prenten schrijft. En zo is het ook. In dit boek is dat niet meer dan een schoonheidsfoutje, het verhaal loopt zo vlot dat je er als voorlezer best je ding van kan maken. Jammer is ook dat hier, net als in veel andere prentenboeken, papa de grote afwezige is. Hedendaagse auteurs en illustr…Lees verder
Kleine Belle Beer vraagt verf en een kwast aan moeder om voor haar een mooi rood hart te maken. Belle gaat aan het werk, maar het wil niet lukken: er blijft alleen een grote rode vlek over. Moeder lost het verdriet van Belle op door het papier met de rode vlek dubbel en weer open te vouwen. Prentenboek met vrolijke en zacht gekleurde, paginagrote potloodtekeningen met aquareleffect van poezelige, aangeklede beren; de kleur rood overheerst. De tekst is geschreven in dialoogvorm in korte zinnen; moeder reageert invoelend en opbouwend. Soms wordt de kern weergegeven in groot afgedrukte woorden. Het aantrekkelijke omslag met matte en glanzende delen toont een blije Belle met kwast en een groot hart in het rood. Vanaf ca. 3 jaar.

Belle Beer. Een hart voor mama

Belle Beer wil iets knutselen voor mama. Een hart. Een mooi rood hart wil ze schilderen met rode verf. Maar dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Belle worstelt met het grote blad papier, de kwast en de verf. Ze is verdrietig wanneer het niet gaat zoals ze wil. Maar mama weet de oplossing. Romantisch prentenboek voor gevoelige kleuters die hun mama op handen dragen. Het verhaaltje is flinterdun en de illustraties hebben een hoog knuffelgehalte.


Over An Melis

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door DirkVE

An Melis (Geel, 22 oktober 1965) is een Belgisch auteur en illustratrice. An Melis heeft twee bekende prentenboekenreeksen: Hekselien en Belle Beer.

An Melis volgde een kunstopleiding en studeerde af als kleuterleidster. Ze startte bij uitgeverij Abimo met het maken van nieuwjaarsbrieven. Na enkele jaren kreeg ze de kans om een volwaardige prentenboekenreeks te maken.

An Melis trekt door het Vlaamse land met een verteltheater waarbij ze de verhalen van Hekselien en Belle Beer voorleest. Ze heeft ook een cd gemaakt met eigen Hekselien-liedjes met bijbehorende activiteitenmap voor de kleuterschool.

In 2013 richtte ze Uitgeverij Ikko op om een eigen collectie van nieuwjaarsbrieven te kunnen uitbrengen. Deze worden verdeeld in de kleuter- en basisscholen in heel Vlaanderen. Haar boeken werden vertaald in Taiwan, Zuid-Korea, China, Thailand, Saoudi-Arabië, Zuid-Afrika, Griekenland, Duitsland, Slovenië, Zweden en Noorwegen.

Lees verder op Wikipedia