Boek
Nederlands

Een lichtje voor papa

An Melis (auteur)
+1
Een lichtje voor papa
×
Een lichtje voor papa Een lichtje voor papa

Een lichtje voor papa

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Belle en haar vader kijken naar de mooie sterrenhemel. 's Avonds in bed is Belle bang in het donker. Haar vader heeft een idee. Prentenboek met zachtgekleurde illustraties over twee pagina's. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Een lichtje voor papa
Auteur
An Melis
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2009
[26] p. : ill.
ISBN
9789059325005

Besprekingen

Hartverwarmend verhaal over Belle Beer die erg veel van de sterrenhemel houdt, maar bang is voor het donker in haar kamer. Gelukkig zoekt Belle haar papa een oplossing voor haar probleem. In eerste instantie blijft hij bij Belle in bed liggen, zodat ze niet meer bang hoeft te zijn. De volgende dag koopt papa een pot lichtgevende verf. Samen schilderen Belle en haar papa haar hele kamer vol sterretjes. Ze vindt dat een heerlijk werkje. En als het 's avonds donker wordt, merkt ze wat 'lichtgevende' verf is: in haar kamer licht elk sterretje op alsof het een echte ster is. Nu is Belle niet langer bang. Maar papa dan? Hij heeft geen sterretjes op zijn kamer. "'Dat hoeft ook niet', zegt papa. 'Want als ik bang ben, denk ik aan jou. Jij bent mijn sterretje in het donker.'" Dit is het tweede boek over Belle Beer. In het eerste boek maken we kennis met de mama van Belle, in dit boek met de papa. Het is duidelijk dat Belle beide ouders in het hart draagt. Net zoals in het eerste boek is ook hi…Lees verder
Belle kijkt met haar vader gefascineerd naar de sterrenhemel. Maar als Belle in haar bedje ligt, is ze een beetje bang in het donker. De eerste nacht kruipt papa - lekker veilig - bij Belle in bed, maar haar vader heeft een beter plan. De volgende dag gaan ze Belles kamer opknappen met 'lichtjesverf'. En zo krijgt Belle haar eigen sterrenhemel op haar kamer. Dit leuke prentenboek bevat een doorlopend verhaal, zonder hoofdstukken of paginanummers. De tekeningen vullen telkens beide pagina's, als een grote illustratie; het zijn kleurrijke, vertederende plakkaatverfschilderijtjes. De tekst is in verschillende lettergroottes afgedrukt om accenten aan te brengen. Het verhaal geeft een 'traditionele' gezinssamenstelling weer, maar gaat specifiek over de vader/dochterband. Een prachtig prentenboek over Belle Beer, dat al vanaf jonge leeftijd bekeken en voorgelezen kan worden. Vanaf ca. 3 jaar.

Over An Melis

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door DirkVE

An Melis (Geel, 22 oktober 1965) is een Belgisch auteur en illustratrice. An Melis heeft twee bekende prentenboekenreeksen: Hekselien en Belle Beer.

An Melis volgde een kunstopleiding en studeerde af als kleuterleidster. Ze startte bij uitgeverij Abimo met het maken van nieuwjaarsbrieven. Na enkele jaren kreeg ze de kans om een volwaardige prentenboekenreeks te maken.

An Melis trekt door het Vlaamse land met een verteltheater waarbij ze de verhalen van Hekselien en Belle Beer voorleest. Ze heeft ook een cd gemaakt met eigen Hekselien-liedjes met bijbehorende activiteitenmap voor de kleuterschool.

In 2013 richtte ze Uitgeverij Ikko op om een eigen collectie van nieuwjaarsbrieven te kunnen uitbrengen. Deze worden verdeeld in de kleuter- en basisscholen in heel Vlaanderen. Haar boeken werden vertaald in Taiwan, Zuid-Korea, China, Thailand, Saoudi-Arabië, Zuid-Afrika, Griekenland, Duitsland, Slovenië, Zweden en Noorwegen.

Lees verder op Wikipedia