Boek
Nederlands

Hekselien en de babydraakjes

An Melis (auteur)

Hekselien en de babydraakjes

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Heksje Hekselien en het draakje Bonkie ontfermen zich samen met de andere heksen over de gewonde draak Snoeza en haar babydraakjes. Prentenboek met gedetailleerde kleurenillustraties en uitklapplaten en cd. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Hekselien en de babydraakjes
Auteur
An Melis
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2009
[28] p. : ill. + cd
ISBN
9789059325548 (hardback)

Besprekingen

Samen met beertje Moes en Bonkie de draak is Hekselien in Hekselien en de babydraakjes de redder in nood voor een gewonde moederdraak en haar kleintjes. Uil vraagt het ondernemende heksje dringend om hulp, want er ligt een gewonde draak in het bos. De heksen zoeken alle benodigdheden bij elkaar en met Hekselien op kop vliegen ze naar de plaats van het onheil. Eerst mag niemand in de buurt van de gewonde draak komen. Dankzij Bonkie laat de draak zich dan toch verzorgen door de heksen. Tot verbazing van de heksen komen er ook vijf kleine drakensnoetjes tevoorschijn. In ter plaatse getoverde draagdoeken vervoeren de heksen de draak en haar kleintjes naar hun dorp. Dankzij de goede zorgen is mama draak snel beter. Pufje, een van de kleintjes, durft niet te vliegen. Hekselien weet hem ervan te overtuigen dat vliegen helemaal niet moeilijk is.
De uitgebreide tekst en de talrijke, steeds wisselende personages en plaatsen van actie maken dit prentenboek minder geschikt voor jonge kl…Lees verder
In het bos van Hekselien en de draak Bonkie is het nacht. Dan maakt Uil alle heksen wakker: er is iets aan de hand! Als ze op onderzoek uitgaan, vinden ze Snoeza, de drakenmoeder, met haar vijf drakenkindjes. Ze hebben een ongeluk gehad tijdens de drakenvliegles en Snoeza heeft een gebroken vleugel. Met wat toverkracht brengen de heksen Snoeza en de babydraakjes naar het heksendorp. Hier wordt Snoeza goed verzorgd en geeft Hekselien (tover)vliegles aan een van de kleine draakjes, die zich schuldig voelt over het ongeluk. In dit vijfde prentenboek over Hekselien*, beleeft het heksje weer een lief avontuur met de andere heksen en Bonkie. Helpen, samenwerken en plezier maken staan hoog in het vaandel van Hekselien. Tekst en prenten gaan hand in hand. Dezelfde lieve avontuurlijkheid spat ook van de prenten af: zacht, kleurig, gedetailleerd en sprookjesachtig mooi! Met drie uitklapbare platen. Daarnaast belicht de bijgevoegde cd nog een kant van deze Belgische schrijfster/illustratrice: te…Lees verder

Over An Melis

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door DirkVE

An Melis (Geel, 22 oktober 1965) is een Belgisch auteur en illustratrice. An Melis heeft twee bekende prentenboekenreeksen: Hekselien en Belle Beer.

An Melis volgde een kunstopleiding en studeerde af als kleuterleidster. Ze startte bij uitgeverij Abimo met het maken van nieuwjaarsbrieven. Na enkele jaren kreeg ze de kans om een volwaardige prentenboekenreeks te maken.

An Melis trekt door het Vlaamse land met een verteltheater waarbij ze de verhalen van Hekselien en Belle Beer voorleest. Ze heeft ook een cd gemaakt met eigen Hekselien-liedjes met bijbehorende activiteitenmap voor de kleuterschool.

In 2013 richtte ze Uitgeverij Ikko op om een eigen collectie van nieuwjaarsbrieven te kunnen uitbrengen. Deze worden verdeeld in de kleuter- en basisscholen in heel Vlaanderen. Haar boeken werden vertaald in Taiwan, Zuid-Korea, China, Thailand, Saoudi-Arabië, Zuid-Afrika, Griekenland, Duitsland, Slovenië, Zweden en Noorwegen.

Lees verder op Wikipedia