Hekselien en heks Sproetje

An Melis (auteur)
+1
Hekselien en heks Sproetje
×
Hekselien en heks Sproetje Hekselien en heks Sproetje

Hekselien en heks Sproetje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Hekselien, Bonkie en Moes passen op Sproetje. Als Hekselien heksenpap maakt, laat ze de bessensap vallen. Tijdens het bessenplukken eet Sproetje stiekem van de verboden gevlekte vruchten. Dan gebeuren er vreemde dingen en moet Hekselien haar toverkracht gebruiken om dit te verhelpen.
Onderwerp
Heksen, Toveren
Titel
Hekselien en heks Sproetje
Auteur
An Melis
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2011
[28] p. : ill. + cd
ISBN
9789059327801 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

In Hekselien en heks Sproetje volgen we voor de zesde keer de avonturen van Hekselien. Deze keer gaat ze logeren bij heks Sproetje. Sproetjes mama, heks Tingel, moet een paar dagen weg. Tingel leert Hekselien nog snel even hoe ze heksenpap moet maken en vertrekt. Wanneer Hekselien de heksenpap wil bereiden, stoot ze echter per ongeluk het potje bessensap om. Gelukkig staat het bos vol lekkere bessen, dus Hekselien en Sproetje trekken naar buiten om nieuwe bessen te plukken. Maar in het veld er staan zowel rode als gewoon gevlekte bessen, en natuurlijk is Sproetje nieuwsgierig. Hekselien waarschuwt haar dat ze van de bessen af moet blijven, want als je ze eet kunnen er rare dingen gebeuren. Sproetje doet het echter stiekem toch en inderdaad: de kleine heks krijgt een staart, oren en gekleurde sproetjes. Dankzij het spreukenboek van Tingel vindt Hekselien al gauw een oplossing; zij moet ook van de bessen eten en vervolgens moeten ze neuzeneuzen. Zo komt het dat Hekselien e…Lees verder
Hekselien en haar vrienden passen op heks Sproetje. Ze gaan bessen plukken. Dan eet Sproetje bessen met vlekjes. Voor elke bes die ze at, krijgt ze iets raars als flaporen en konijnentanden. Hekselien kan dit alleen oplossen door zelf ook bessen met vlekjes te eten en 'neuze-neuze' te doen met Sproetje. Sprookjesachtige, paginagrote prenten in zachte, warme kleuren en vol details versterken het verhaal. De in aquarel en potlood/krijt uitgewerkte tekeningen lopen door over beide pagina's en over de drie uitklapbare prenten. Op de bijgeleverde cd, die stevig en zichtbaar verwerkt is in een rond, plastic doosje in het omslag, leest de schrijfster het verhaal voor met bijpassende stemmen en muzikale begeleiding. Dit maakt het mogelijk mee te kijken en mee te beleven zonder te hoeven lezen in het boek. Opnieuw een zeer compleet geslaagd prentenboek, zesde deel in de serie over Hekselien*. Voorlezen, samen bekijken en beluisteren in de kleuterleeftijd. Vanaf ca. 4 jaar.

Over An Melis

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door DirkVE

An Melis (Geel, 22 oktober 1965) is een Belgisch auteur en illustratrice. An Melis heeft twee bekende prentenboekenreeksen: Hekselien en Belle Beer.

An Melis volgde een kunstopleiding en studeerde af als kleuterleidster. Ze startte bij uitgeverij Abimo met het maken van nieuwjaarsbrieven. Na enkele jaren kreeg ze de kans om een volwaardige prentenboekenreeks te maken.

An Melis trekt door het Vlaamse land met een verteltheater waarbij ze de verhalen van Hekselien en Belle Beer voorleest. Ze heeft ook een cd gemaakt met eigen Hekselien-liedjes met bijbehorende activiteitenmap voor de kleuterschool.

In 2013 richtte ze Uitgeverij Ikko op om een eigen collectie van nieuwjaarsbrieven te kunnen uitbrengen. Deze worden verdeeld in de kleuter- en basisscholen in heel Vlaanderen. Haar boeken werden vertaald in Taiwan, Zuid-Korea, China, Thailand, Saoudi-Arabië, Zuid-Afrika, Griekenland, Duitsland, Slovenië, Zweden en Noorwegen.

Lees verder op Wikipedia