Boek
Nederlands

Het geheime leven van miss Esperanza Gorst

Michael Cox (auteur)
+1
Het geheime leven van miss Esperanza Gorst
×
Het geheime leven van miss Esperanza Gorst Het geheime leven van miss Esperanza Gorst

Het geheime leven van miss Esperanza Gorst

Een 19e eeuws weesmeisje, dat als kamermeisje werkt in een Engels landhuis, probeert erachter te komen wie haar erfrecht heeft gestolen.
Titel
Het geheime leven van miss Esperanza Gorst
Auteur
Michael Cox
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The glass of time
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2009
557 p.
Aantekening
Vervolg op: De zin van het duister : een bekentenis
ISBN
9789023440314

Besprekingen

Zelfstandig te lezen vervolg op 'De zin van het duister'*. Dit verhaal begint twintig jaar nadat Edward Glyver de dichter Phoebus Daunt vermoordde, die hem zijn geliefde en zijn erfenis had afgepakt. Het prachtige erfgoed Evenwood in het Engelse Northamptonshire wordt nu bewoond door een barones en haar twee zonen. Edward Glyver wil zijn rechtmatige erfenis terug, en gebruikt hiervoor Miss Esperanza Gorst. Zij wordt als kamenier van barones Tansor naar het landgoed gestuurd. Esperanza weet aanvankelijk niet wat haar Grote Opdracht is, maar komt daar net als de lezer gaande weg het verhaal achter. Het verhaal wordt verteld door Esperanza zelf, die zich rechtstreeks tot de lezer richt (‘Beste lezer’). De diverse karakters worden goed neergezet. Niet alleen Esperanza, maar alle hoofdpersonen hebben zo hun geheimen. Daardoor is dit een meeslepende roman met veel spannende ontwikkelingen. Het taalgebruik is hoogdravend, maar past uitstekend bij de sfeer in het Victoriaanse tijdperk. De aut…Lees verder

Over Michael Cox

Michael Andrew Cox (25 oktober 1948 - 31 maart 2009) was een Engels biograaf en romanschrijver.

Cox was afkomstig uit Northamptonshire. Na zijn studie aan de Universiteit van Cambridge nam hij twee albums en enkele singles op bij EMI onder het pseudoniem "Matthew Ellis" en een album als "Obie Clayton" bij DJM Records. In 1989 werd hij uitgever bij Oxford University Press. In 1983 publiceerde hij zijn eerste boek, een biografie van de mediëvist M.R. James, die vooral naam gemaakt had als schrijver van spookverhalen. Nadien volgden nog een aantal boeken over spoken. In 1991 gaf hij A Dictionary of Writers and their Works uit en in 2002 The Oxford Chronology of English Literature, een bibliografie met 30.000 werken van 4000 auteurs van 1474 tot 2000. Zijn eerste roman The Meaning of Night uit 2006 werd onmiddellijk een bestseller. Hij leed verschillende jaren aan kanker en overleed in maart 2009.

Externe linksLees verder op Wikipedia