Boek
Nederlands

Ik ben geen boek, ik ben een schaap

Milja Praagman (auteur)
+1
Ik ben geen boek, ik ben een schaap
×
Ik ben geen boek, ik ben een schaap Ik ben geen boek, ik ben een schaap

Ik ben geen boek, ik ben een schaap

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Het schaap zegt: weg met die letters op mijn vacht, ik ben geen boek. Ik heb het al zo warm. Maar na het scheren voelt het toch wat fris. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, sfeervolle kleurenillustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Schapen
Titel
Ik ben geen boek, ik ben een schaap / tekst en illustraties Milja Praagman
Auteur
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2017
[14] p. : ill.
ISBN
9789462912014 (hardback)

Besprekingen

In dit hardkartonnen, vierkante prentenboekje met twee afgeronde hoeken gaat een schaapje (ik-figuur) in gesprek met de lezer. Het schaapje zegt geen boek te zijn maar een schaap dat gras eet en een veel te warme, kriebelende vacht heeft. Het vraagt de lezer de vacht te scheren, maar daarna mist het zijn wol. Door het optillen van flappen dost het schaap zich op verschillende manieren met de wol uit om ten slotte onder de berg krullen in slaap te vallen. Grappig verhaaltje met eenvoudig uitgevoerde, rustige potloodtekeningen tegen een zachtgroen geschilderde achtergrond. De peuter wordt rechtstreeks betrokken, waardoor het veel te bieden heeft om interactief bezig te zijn. De illustraties beginnen en eindigen aan de binnenzijden van het omslag. In deze serie verschenen eerder deeltjes over een hond en een kip en nu ook 'Ik ben geen boek, ik ben een kat'*. Geslaagde uitgave voor peuters. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Milja Praagman

Milja Praagman (Amsterdam, 3 april 1971) is een Nederlandse illustrator en schrijver van prentenboeken. In 2017 won ze een Zilveren Penseel voor haar prentenboek Omdat ik je zo graag zie. Ze is ook de maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018, met als thema 'Vriendschap'.

Praagman studeerde af als grafisch ontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost te Breda. Met een startstipendium ging ze aan de slag als zelfstandig ontwerper en illustrator. Ze werkte in het begin veel voor kranten en tijdschriften zoals Okki, Bobo, Hello you en ze maakte animaties voor Sesamstraat. Nadien begon ze prentenboeken te illustreren. In 2005 debuteerde ze met Meneer Po.

Prijzen

  • 2011 - Leespluim voor Nog 100 nachtjes slapen
  • 2013 - Prentenboek van het jaar - Nog 100 nachtjes slapen
  • 2016 - Prentenboek Top Tien - Vergeet mij nietje
  • 2017 - Zilveren Penseeā€¦Lees verder op Wikipedia