Boek
Nederlands

Mama, wat is dat?

Milja Praagman (auteur)
+1
Mama, wat is dat?
×
Mama, wat is dat? Mama, wat is dat?

Mama, wat is dat?

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Tip, de kleine krokodil, gaat met zijn moeder boodschappen doen. Onderweg ziet hij van alles en vraagt hij honderduit, maar mama Krokodil heeft alleen aandacht voor haar boodschappenlijstje. Prentenboek met kleurrijke, humoristische illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Mama, wat is dat?
Auteur
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789025865849 (hardback)

Besprekingen

Mama Krokodil gaat samen met haar krokodillenkind Tip boodschappen doen. Terwijl Tip oog heeft wat er om hem heen gebeurt, zoals enge schaduwen, voetsporen en een hen achtervolgend beest, en daarbij steevast vraagt ‘Mama, wat is dat?’, heeft mama alleen oog voor het boodschappenlijstje. Ze is in diep gepeins verzonken over wat ze allemaal kan zijn vergeten. Als ze in de bloemenzaak komen, krijgt mama de schrik van haar leven als ze oog in oog staat met een enorme dinosaurus, waarop ze nu zelf de kreet van Tip bezigt. Het repeteerelement stimuleert het interactief voorlezen. De speelse prenten, gemaakt in gemengde techniek met o.a. collage en diverse materialen waaronder inkt, krijt en ecoline zijn overzichtelijk, kleurrijk en bevatten de nodige humor. Ook is het zoekelement – Kruimel, de kleine dinosaurus verstopt zich – aantrekkelijk. De naamsbekendheid van Milja Praagman is snel groeiende. Ze schreef en tekende onder meer ‘Ik doe het lekker toch!’ en ‘Nog 100 nachtjes slapen’, gek…Lees verder

Mama, wat is dat?

Mama krokodil gaat boodschappen doen en kleine Tip mag mee. Onderweg ziet kleine Tip iets heel Groots en telkens vraagt hij: 'Mama, wat is dat?' Maar mama heeft het veel te druk met haar boodschappenlijstje. Toch blijft Tip onderweg de vreemdste schaduwen zien. Hij is allesbehalve gerust en mama haast zich door het drukke stadsverkeer en weet van niets... Heel mooi verhaaltje over dreiging van onbekende en griezelige monsters in mooie illustraties weergegeven. Nieuwsgierigheid en schrik voor het onbekende gaan hand in hand en toch straalt heel het verhaal vriendelijkheid en ontspanning uit. De kleuren zijn licht en vrolijk, de personages heel relaxed. Alleen mama krokodil is een echte zenuwpees, de andere dieren werken op de lachspieren. En toch die dreiging voor Tip, en mama die nergens oren naar heeft. Tot ze zelf oog in oog staat met een Tyrannosaurus Rex die een bloemenzaak begonnen is. Nu is het de beurt aan mama om te schrikken, maar Tip zit met Kruimel - het zoontje van de d…Lees verder

Over Milja Praagman

Milja Praagman (Amsterdam, 3 april 1971) is een Nederlandse illustrator en schrijver van prentenboeken. In 2017 won ze een Zilveren Penseel voor haar prentenboek Omdat ik je zo graag zie. Ze is ook de maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018, met als thema 'Vriendschap'.

Praagman studeerde af als grafisch ontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost te Breda. Met een startstipendium ging ze aan de slag als zelfstandig ontwerper en illustrator. Ze werkte in het begin veel voor kranten en tijdschriften zoals Okki, Bobo, Hello you en ze maakte animaties voor Sesamstraat. Nadien begon ze prentenboeken te illustreren. In 2005 debuteerde ze met Meneer Po.

Prijzen

  • 2011 - Leespluim voor Nog 100 nachtjes slapen
  • 2013 - Prentenboek van het jaar - Nog 100 nachtjes slapen
  • 2016 - Prentenboek Top Tien - Vergeet mij nietje
  • 2017 - Zilveren Pensee…Lees verder op Wikipedia