Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Duivelsveer

Minette Walters (auteur)
+1
Duivelsveer
×
Duivelsveer Duivelsveer

Duivelsveer

Minette Walters (auteur)
Genre:
Na haar ontvoering in Bagdad verschuilt een Britse oorlogsjournaliste zich in een Engels dorp totdat haar ontvoerder ook daar opduikt.
Extra onderwerp
Thrillers
Titel
Duivelsveer
Auteur
Minette Walters
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The devil's feather
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2006
379 p.
ISBN
90-225-4388-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Oorlogscorrespondente Connie Burns ontmoet John Harwood tijdens haar onderzoek naar de verkrachting en sadistische moord op vijf vrouwen in Sierra Leone. In 2004 ziet ze hem weer, in Bagdad. Ze probeert tevergeefs informatie over hem in te winnen. Als er vervolgens vreemde dingen in haar hotelkamer gebeuren, wordt ze bang. Terecht, ze wordt ontvoerd, maar na drie dagen weer vrijgelaten. Getraumatiseerd en doodsbang vlucht ze naar Engeland, over wat er tijdens de ontvoering is gebeurd, zwijgt ze. Ze huurt een huis op het platteland 'Barton House' (foto van het huis staat in het boek) om bij te komen. Daar raakt ze betrokken bij het leven van haar zonderlinge buurvrouw, en bij wat zich ooit in Barton House heeft afgespeeld. Ondertussen is Harwood op zoek naar haar. Een goed geschreven, intrigerend psychologisch misdaadverhaal (Walters elfde) met een mooie plot en een sfeervolle achtergrond, in een rustig tempo verlopend, maar de spanning en dreiging zijn altijd op de achtergrond aanwezi…Lees verder

Over Minette Walters

Minette Walters, (Bishop's Stortford, 26 september 1949) is een Engelse misdaadschrijfster. Ze publiceerde in 1992 met The Ice House haar eerste thriller en daarop volgde ongeveer jaarlijks een nieuw boek. Hoewel ze niet met een vast hoofdpersonage werkt, blijft ze met ieder boek succes hebben.

Het ijshuis en De beeldhouwster werden reeds verfilmd door de BBC, alsook enkele van haar latere boeken.

Bibliografie

Externe link

  • Officiële website
Lees verder op Wikipedia