Boek
Nederlands

Wat een held!

Mirjam Mous (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Wat een held!
×
Wat een held! Wat een held!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Ricardo en zijn zus Marissa mogen naar de opnameset van een tv-serie. Dan valt het licht uit. Als het weer aan gaat, is de hoofdrolspeler verdwenen! Ricardo denkt aan ontvoering en gaat op onderzoek uit. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Televisie
Leesniveau
AVI 6, AVI M5
Titel
Wat een held!
Auteur
Mirjam Mous
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Editie
1e dr.
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2009
58 p. : ill.
ISBN
9789048701414 (gebonden)

Besprekingen

Ricardo de Bie houdt van puzzelen, 'Baantjer' en speurtochten op de fiets. Hij wil later dan ook zelf speurder worden. Via oom Roel, die bij de tv werkt, mogen Ricardo en zijn zus Marissa de set bezoeken van de tv-serie 'Wat een held!', waarin Marissa's favoriete acteur Hugo Hofstra de hoofdrol speelt. Dan valt het licht in de studio plots uit. Wanneer het weer aangaat is hoofdrolspeler Hugo verdwenen. De filmploeg denkt dat het een flauwe grap is, maar speurneus Ricardo denkt meteen aan ontvoering. Samen met zijn zus gaat hij op onderzoek uit.
Ricardo speelt de misdaad na om uit te zoeken hoe het precies is gegaan. Wat later vinden hij en Marissa een brief van de ontvoerders, die 10.000 euro eisen, anders hakken ze Hugo's pink eraf. De kinderen vinden inderdaad een afgehakte pink in een plas bloed, maar gelukkig blijkt het een rubberen exemplaar met rode verf te zijn. Dat brengt Ricardo op een idee. Hij vult een rugzak met vals losgeld en vindt een plastic pistool. Daarmee wil hij…Lees verder
Via een oom die cameraman is mogen Ricardo en zijn zus Marissa een kijkje komen nemen op de set van de spannende tv-serie 'Wat een held!' Een uitgelezen kans voor Marissa die ervan droomt filmster te worden. Dan valt plots het licht in de studio uit en blijkt de hoofdrolspeler verdwenen te zijn. Een grap, denkt de filmploeg, maar speurneus Ricardo denkt aan ontvoering en gaat de zaak met zijn zus onderzoeken. Het boekje (geen herdruk*) bevat nu twee meeleescd's** waarop het verhaal wordt voorgelezen op AVI-niveau. De nadruk ligt op woorden met een open lettergreep aan het einde. Op de schutbladen biedt een grote illustratie met kernwoorden de lezer steun bij het lezen, evenals een korte introductie van de hoofdpersoon. Goed opgebouwd en spannend geschreven verhaal met veel levendige dialoog, bestaande uit twaalf getitelde hoofdstukjes, afgewisseld met paginagrote tekeningen in frisse aquareltinten uitgewerkt. Voornamelijk enkelvoudige zinnen waarbij elke zin op een nieuwe regel begint…Lees verder

Over Mirjam Mous

Mirjam Mous (Oosterhout, 7 november 1963) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.

Levensloop

Haar vader is een kunstschilder en haar moeder een slagersdochter. Ze is opgegroeid in Made. Voordat Mous begon met schrijven, werkte ze 20 jaar op de Berkenhof, een school voor speciaal onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij voltijds. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften.

Mirjam Mous schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers (5+) tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 12 en ouder.

Bibliografie (selectie)

  • Monsters Mollen! (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • De juf is een heks (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • Allemaal nijlpaarden (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Harige Harrie (1999) - Van Holkema…Lees verder op Wikipedia

Suggesties