Strip
Nederlands

Mees Kees buiten de lijntjes

Mirjam Oldenhave (auteur), Rick De Haas (illustrator)
+1
Mees Kees buiten de lijntjes
×
Mees Kees buiten de lijntjes Mees Kees buiten de lijntjes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De school van Tobias en Sep heeft te weinig leerlingen. Daarom worden alle kinderen verspreid over andere scholen. Maar groep 6b van mees Kees is dat echt niet van plan. Verhaal in stripvorm. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Extra onderwerp
Stripverhalen
Leesniveau
AVI M5, AVI E5, AVI 6
Titel
Mees Kees buiten de lijntjes
Auteur
Mirjam Oldenhave
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, © 2016
[82] p. : ill.
ISBN
9789021676227 (hardback)

Besprekingen

Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van de serie 'Mees Kees' verschijnt dit stripverhaal over Tobias en mees Kees. Omdat de school te weinig kinderen heeft, moet deze sluiten en worden de kinderen verdeeld over andere scholen. Maar groep 6b van mees Kees is dat echt niet van plan. De kinderen richten allemaal een lokaal in naar hun eigen voorkeur, waardoor de school als 6b-museum open mag blijven. Het verhaal is in stripverhaalvorm afgebeeld, waarbij de teksten in tekstballonnen zijn gezet. In het begin is het even zoeken in welke volgorde de tekeningen staan, omdat het aantal illustraties op een pagina varieert: het varieert van een tot vier. Daardoor is het een levendig geheel geworden, waarbij de humor uit de vorige mees Kees-boeken weer terugkomt. Het verhaal is goed te volgen, ook als de andere delen niet bekend zijn. Voor kinderen, ook minder goede lezers, weer een leuk verhaal over mees Kees. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia