Boek
Nederlands

Poppenspel

Mo Hayder (auteur), Yolande Ligterink (vertaler)
Terwijl hij op zoek is naar het lichaam van een vermiste vrouw, wordt rechercheur Jack Caffery benaderd door AJ, psychiatrisch verpleger op de beveiligde krankzinnigenafdeling van Beechway. Een serie gruwelijke incidenten heeft de hysterie in Beechway tot een hoogtepunt gedreven. AJ heeft Caffery nodig om de rust te herstellen.
Titel
Poppenspel
Auteur
Mo Hayder
Vertaler
Yolande Ligterink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Poppet
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
415 p.
ISBN
9789024560608 (paperback)

Besprekingen

Beechway is een streng bewaakt instituut in de buurt van Bristol, waar geesteszieken wachten tot er beslist wordt of ze klaar zijn om opnieuw in de maatschappij te integreren. Velen van hen raken er echter nooit meer weg en de meesten zullen er sterven. Wanneer in korte tijd twee doden vallen, vindt coördinator AJ Legrande het toeval net iets te groot. Beide slachtoffers vielen bovendien precies toen er een stroomstoring was in het gebouw. Er heerst onrust onder het personeel en de patiënten, want velen geloven dat dit het werk is van ‘De Maude’, de geest van een eerdere directrice die in de instelling ronddwaalt. Legrande moet ervoor zorgen dat alles onder controle blijft, maar iedereen loopt op de toppen van zijn tenen. Dan wordt er beslist om Isaac Handel vrij te laten. Handel zit vast omdat hij op veertienjarige leeftijd zijn ouders op gewelddadige wijze om het leven heeft gebracht en ontoerekeningsvatbaar werd verklaard. Enkele dagen nadat Handel vrij komt, verdwijnt hij en niema…Lees verder
Als door onverklaarbare stroomstoringen in tbs-kliniek Beechway in Bristol steeds vreemde incidenten plaatsvinden, loopt de spanning op en raken de patiënten in de war. Ze denken dat het heeft te maken met de Maude, een spook dat de geest zou zijn van een vroegere directrice. Zorg coördinator AJ probeert de rust te bewaren, maar als de doodsoorzaak van een vrouwelijke patiënt niet kan worden vastgesteld, een heel gevaarlijke patiënt is ontslagen terwijl dat niet had gemogen en er drie vreemde gevallen van zelfverwonding zijn, schakelt hij hoofdinspecteur Jack Caffery in. Hoewel deze bezig is met de vermissing van een vrouw, gaat hij de zaak onderzoeken en komt al gauw met schokkende resultaten. De zesde thriller van de Britse misdaadauteur (1960) over Jack Caffery. Het spannende, goedvertaalde verhaal dat vanuit verschillende gezichtshoeken wordt verteld en zorgvuldig en met vaart in veel korte hoofdstukken wordt opgebouwd heeft een verrassend slot waarin alle lijnen mooi samenkomen. …Lees verder

Over Mo Hayder

Mo Hayder (Londen, 1962) is een Britse schrijfster van thrillers. Haar boeken worden gekenmerkt door een fascinatie voor gruweldaden. Zij woont met haar partner in Bath.

The Treatment uit 2001 werd in 2014 door Hans Herbots bewerkt tot de langspeelfilm De Behandeling met Geert Van Rampelberg in de hoofdrol als Nick Cafmeyer.

Bibliografie

Met Jack Caffery

  • Birdman (2000) (Vogelman)
  • The Treatment (2001) (De behandeling)
  • Ritual (2008) (Ritueel)
  • Skin (2009) (Huid)
  • Gone (2010) (Diep)
  • Poppet (2013) (Poppenspel)
  • Wolf (2014) (Wolf)

Op zichzelf staande boeken

  • Tokyo (2004), ook gepubliceerd als The Devil of Nanking (2010)
  • Pig Island (2006) (Duivelswerk)
  • Hanging Hill (2011) (Rot)

Externe li…Lees verder op Wikipedia